Rieteke Peteroff en haar man Ewout-Jan van den Bos opende onlangs een Rechtstreex afhaalpunt in Heerjansdam.
Rieteke Peteroff en haar man Ewout-Jan van den Bos opende onlangs een Rechtstreex afhaalpunt in Heerjansdam. (Foto: )

Groente en fruit 'rechtstreex' van de boer

Je boontjes uit Zimbabwe, je vlees uit Zuid-Amerika en blauwe bessen uit Marokko, dat is niet erg goed voor de natuur, dachten Ewout-Jan van den Bos en Rieteke Peteroff. Dus toen zij hoorden van Rechtstreex, gingen zij eens kijken wat die precies aanbieden.

Heerjansdam - Het is makkelijker om een appel uit Nieuw Zeeland te kopen dan een uit je eigen buurt. Dat is de wereld op zijn kop en moet anders kunnen, dacht Rechtstreex oprichter Maarten Bouten een aantal jaar geleden. Inmiddels kan dat ook en haal je met Rechtstreex je etensboodschappen gewoon uit eigen regio. Je bestelt online bij de boeren en haalt je boodschappen op bij een afhaalpunt bij jou in de buurt. Nadat Ewout-Jan en Rieteke bij Rechtstreex Smitshoek hun eerste lokale boodschappen hadden opgehaald, waren ze zo enthousiast dat ze ook zelf besloten een afhaalpunt te openen. Zo kunnen de Heerjansdammers, maar ook mensen uit Zwijndrecht en aan de oostkant van Barendrecht genieten van lokale producten.

Knipverse biosla

Bij Rechtstreex haal je niet alleen de appels en appelsap van de Buytenhof, maar al je seizoensgebonden boodschappen van boeren uit je buurt. Zo komt de knisperverse biosla van Peter Boer uit Zwijndrecht, de aardappels en uien van Van Herk uit Rhoon en koeien- en geitenkaas van Biokaas Kinderdijk en allerlei delicatessen van Rotterdamse makers. Ook de Hoeksche Waard is op steenworp afstand en heeft veel lekkers te bieden. En bij Rechtstreex bepaal je zelf wat je bestelt. Geen minimale besteding, geen groentetas met vaste inhoud, alleen de dagelijkse verse boodschappen die jij wil. Je hoeft je dus ook niet af te melden als je even niks nodig hebt, want het is geen abonnement.

Wil je ook weten vanaf wanneer je boodschappen kunt ophalen in Heerjansdam of benieuwd naar het aanbod, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.rechtstreex.nl/heerjansdam

Meer berichten