Marc Görges en Groote LIndt openden de competitie met winst op De Alblas.
Marc Görges en Groote LIndt openden de competitie met winst op De Alblas. (Foto: john de pater)

'We zijn er niet zwakker op geworden'

Groote Lindt heeft de eerste drie punten in de knip. Zaterdag versloeg de Zwijndrechtse derdeklasser De Alblas met 1-0. "Lekker om met een overwinning te beginnen", vindt centrale verdediger Marc Görges. "Maar echt goed speelden we niet."

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - "De allesbeslissende goal viel in de 88e minuut uit een strafschop; we hebben dus geduld moeten uitoefenen", grijnst Görges (22). "Maar de penalty was terecht en de zege verdienden we ook. De Alblas viel me in vergelijking tot vorig seizoen behoorlijk tegen. En wij op onze beurt gaven weinig tot niets weg. Onze ploeg stond goed. Iedereen voetbalde vanuit zijn taak en dan zie je dat we moeilijk te verslaan zijn." Dat laatste gegeven moet de basis zijn waarop Groote Lindt dit seizoen gaat proberen mee te strijden om de bovenste plaatsen in de derde klasse C. "Een pittige afdeling met een aantal clubs die soortgelijke plannen hebben als Groote Lindt", weet Marc Görges. "Wij echter zijn er in vergelijking tot vorig seizoen zeker niet zwakker op geworden. Onze trainer Serge van den Hurk beschikt over een brede selectie van achttien man; spelers die elkaar prima kunnen vervangen. Met zo'n groep moet je lang mee kunnen doen om de prijzen." Zelf speelt Marc Görges inmiddels ruim één jaar bij Groote Lindt. Hij begon zijn voetballoopbaan bij IFC en mocht daar al op 16-jarige leeftijd debuteren in het eerste zondagteam. Een veelbelovende carrière bij zijn cluppie leek aanstaande. Het beeld veranderde echter toen Jack van den Berg als trainer werd aangesteld. "Jack is puur op het resultaat ingesteld en liet een aantal Hoofdklasse-waardige versterkingen aanrukken. Daardoor raakte ik uit beeld. Via IFC-zaterdag en VVGZ kwam ik uiteindelijk bij Groote Lindt terecht. Niet geheel toevallig want Serge van den Hurk was bij IFC ooit mijn trainer in de jeugd. Ik heb het prima naar mijn zin bij 'De Lindt'. Er lopen super leuke gasten om me heen en ik voel het vertrouwen van de trainer en de supporters. Wat wil je nog meer!"

Deze week wordt Marc Görges (22) meer duidelijk over zijn mogelijke nieuwe werkkring bij de Koninklijke Marechaussee. "Er staat morgen weer een test op het programma", zegt hij. "Hopen dat ik daar doorheen kom." Zolang de procedure nog niet is voltooid blijft hij met veel plezier werken in een Jumbo-supermarkt. "Ik houd me daar bezig met werken op de brood en slagerijafdeling en ga ook bezorgwerkzaamheden doen. Bevalt prima."

Meer berichten