Emma Verhagen van FlinderFly. (Foto: Privé)
Emma Verhagen van FlinderFly. (Foto: Privé) (Foto: Priv;e)

'Inzetten voor goede doel voelt goed'

Emma Verhagen (29) uit Zwijndrecht heeft een smartphone app ontwikkeld waarmee geld opgehaald wordt voor goede doelen, onder de naam FlinderFly.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Het idee is dat mensen door middel van deze app kunnen winkelen op webshops die samenwerken met FlinderFly en daarmee gratis geld kunnen geven aan goede doelen die zij zelf kunnen kiezen. Het gaat om goede doelen als 'Save The Children', 'KWF', 'Artsen zonder Grenzen', 'Green Peace', enzovoorts. Dit doet de gebruiker door een vlinder te kiezen en te laten groeien die staat voor een bepaald geldbedrag. Wanneer de vlinder volgroeid is, zal FlinderFly dit bedrag doneren aan het door de gebruiker gekozen goede doel en zal de vlinder toegevoegd worden aan de vlinderverzameling van de gebruiker. 

Op die manier heeft de gebruiker ook een leuke trofee van de gift. Mensen kunnen ook samen met hun familie/vrienden duurdere, en dus mooiere, vlinders laten groeien, om zo samen een mooie verzameling te krijgen en samen de wereld te verbeteren. Inmiddels doen al ruim 65 webshops mee met FlinderFly, waaronder winkels als Coolblue, AliExpress, Thuisbezorgd, Hema. Inmiddels hebben ruim 900 mensen de FlinderFly App geïnstalleerd, vertelt Emma over de sociale onderneming.

"Erg mooi dat het zo goed met het initiatief!" Emma kwam via haar werk als Digital R&D Manager op het idee om zich in te zetten voor goede doelen, vertelt zij vol passie over het initiatief dat zij lanceerde. "Ik volgde een cursus over doelen vinden in het leven en daarbij ging het over wat je leuk vindt om te doen en welke doelen je voor jezelf wilt ontdekken. Mijn coach vertelde me dat mijn ogen begonnen te glinsteren toen ik verhalen vertelde over goeddoen voor anderen. Want dat spreekt mij erg aan. Mijn coach vond dat ik hier meer mee moest doen en daar was ik het wel mee eens."

Zo gezegd, zo gedaan en Emma lanceerde FlinderFly een paar maanden geleden. De Zwijndrechtse is nog altijd blij met de stap die ze maakte om proberen de wereld een stukje te verbeteren. "Het voelt heel goed om me in te zetten voor goede doelen. Elke ochtend wanneer ik wakker word, denk ik: 'heel waardevol om dit voor goede doelen in Nederland te kunnen doen'." De app is te downloaden via www.flinderfly.nl. 

Meer berichten