Foto:

Heerjansdam na rust op schot tegen GRC ´14

De tweede competitiewedstrijd van Heerjansdam was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Op het fraai gerenoveerde hoofdveld van sportpark de Molenwei werd er met 4-2 gewonnen van GRC '14. Een mooi herstel na de nederlaag (de eerste wedstrijd) bij WNC.

Voor de rust leek de thuisclub daar de naweeën nog van te hebben en bovendien was het systeem (noodgedwongen) wat aangepast, i.v.m. blessures. Vooral voor de rust gebeurde er weinig. Gert Jan Plaizier stuitte na een kwartier spelen op keeper Dennis Mijdam, een kwartier later kon Mathijn Valster net niet zijn voet tegen de bal zetten (bij de tweede paal) na een vrije trap van Thomas Oomsen, terwijl de gasten voor de rust alleen wat dreigend waren, zonder keeper Sander Schreuder te testen. Toch werd het na ruim een haf uur spelen 1-0. Na een vrije trap van Richard Clement belandde de bal, via de muur, voor de voeten van Valster en die bedacht zich geen moment door hard en laag te scoren.

Na de rust werd het een stuk beter en leuker, mede omdat er vijf doelpunten vielen. In de 47e minuut dook Plaizier, na een hoekschop van Valster, op het juiste moment voor het doel van de gasten op en scoorde beheerst 2-0. Na ruim een uur spelen was Valster attent toen hij, via invaller Jelmer Nugteren (en een tegenstander) aan de bal kwam en razendsnel raak schoot: 3-0. Om vervolgens vijf minuten later (70e minuut) na een fraaie combinatie met Nugteren voor de derde keer (schitterend) raak te schieten: 4-0.

Drie minuten later deed GRC '14 wat terug. Kenneth Kops dook plotseling voor Schreuder op en scoorde beheerst: 4-1. Direct na dat doelpunt had Louis Salacroup pech dat zijn kopbal (voorzet Nugteren) via keeper Mijdam tegen de onderkant van de lat belandde.

In de laatste minuut schoot Ricky Vroon van een kleine 20 meter, een vrije trap steenhard in de bovenhoek, achter de kansloze Schreuder: 4-2.

Aanstaande zaterdag 6 oktober speelt Heerjansdam uit tegen Sliedrecht, aanvang: 14.30 u.

Meer berichten