Driss El Akchaoui een moment in gepeins verzonken langs de lijn bij Pelikaan.
Driss El Akchaoui een moment in gepeins verzonken langs de lijn bij Pelikaan. (Foto: John de Pater)

Prima start voor Driss El Akchaoui

Met zes punten uit twee duels beleeft Pelikaan een prima start in de zaterdag-tweede klasse. "Een prettig begin", stelt nieuwe hoofdtrainer Driss El Akchaoui tevreden vast. "Maar garanties kun je er niet aan ontlenen."

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - El Akchaoui (35) geldt op het Pelidome als opvolger van Ron Tempelaar, die de Zwijndrechtse voetbalclub liefst zes jaar leidde. "En dat heeft ie voortreffelijk gedaan. Als je zo lang voor een groep kunt staan, dan beschik je over uitstekende kwaliteiten. Tegelijkertijd zegt het ook iets over de vereniging. Die is goed georganiseerd en geeft jou als trainer de ruimte. Ook dat is zeer positief. Om die redenen solliciteerde ik vol enthousiasme bij Pelikaan. Vervolgens waren we er na één gesprek uit. We voelden meteen een sterke klik. Echt geweldig om mee te maken. Deze zomer ben ik met de selectie aan de slag gegaan. De eerste weken was ik vooral bezig om de namen goed te leren kennen en de jongens goed te observeren qua karakters en voetbalvaardigheden. En nu zijn we twee competitieduels op weg en hebben we zes punten in de knip. De opening tegen Brederodes wonnen we van een jonge en felle tegenstander. We deden het prima, al hadden we wel wat beter onze kansen kunnen benutten. Afgelopen zaterdag tegen vv Papendrecht werd het 1-0 voor ons. Voor rust liep het vrij gemakkelijk en kwamen we op voorsprong. Na de pauze verliep ons spel stroever en hebben we ons op een gegeven moment puur gefocust op het binnenhalen van de overwinning. Natuurlijk zag ik aardig wat verbeterpunten, maar er zijn ook aspecten die me nú al een goed gevoel geven. Het team bevindt zich in conditioneel opzicht al op een goed niveau. Ook op de instelling is niets aan te merken. Het is nu zaak om ons te blijven ontwikkelen, waarbij ik hoop dat we bovenin mee kunnen draaien en wellicht een prijs kunnen pakken. Daarbij waak ik er voor om al te veel druk op de groep te leggen, omdat je daarmee voor onnodige pressie zorgt waar niemand beter door gaat voetballen. We blijven hard trainen en zijn ambitieus. Dat is de basis."

Driss El Akchaoui was, voordat hij een contract ondertekende bij Pelikaan, als trainer actief bij Alexandria '66 in Rotterdam. De periode daarvoor was hij als oefenmeester in dienst van DRL. In het dagelijks leven staat de vriendelijke dertiger voor de klas als docent Bedrijfseconomie. De voorbije tien jaar oefende hij die functie uit op het Thorbecke Lyceum in Rotterdam, sinds dit jaar is hij werkzaam op het Willem de Zwijger College in Papendrecht.

Meer berichten