Foto:

Afval scheiden op school

De leerlingen en de meesters en juffen van de Ds. Abraham Hellenbroekschool in Zwijndrecht gaan het afval beter scheiden. Daarmee proberen ze goed voor de aarde waarop ze leven te zorgen.

Zwijndrecht - Op deze school zijn ze onlangs met een pilot begonnen. Concreet betekent dit dat in de lokalen en kamertjes van de school apart GFT, papier, PMD en restafval wordt ingezameld. Dit afval wordt in mini-containers aangeboden aan de straatkant. Zo verdwijnen de 'grondstoffen' via de normale ophaalroute van HVC.

Deze pilot is mogelijk gemaakt door de gemeente Zwijndrecht in samenwerking met HVC. Daarom hebben vuilnisvrouw Joice en wethouder Jacqueline van Dongen vorige week woensdag in de klassen kleine vuilnisbakjes uitgedeeld. "Jong geleerd is oud gedaan", zo zegt een woordvoerder van de Ds. Abraham Hellenbroekschool. "We voelen ons ook verantwoordelijk voor een schone buurt. Groep 7 zal regelmatig met handschoenen en papierprikkers de wijde schoolomgeving schoon maken. Zo proberen we door aan te sluiten bij lokale regelingen ons steentje bij te dragen aan een schone leefomgeving, duurzaamheid en de circulaire economie."

Meer berichten