Benno Snaphaan wil volle kracht vooruit met de korfballers van Conventus.
Benno Snaphaan wil volle kracht vooruit met de korfballers van Conventus. (Foto: John de Pater)

Snaphaan: 'goudklompje' in handen

De korfballers van Conventus kijken sinds de komst van trainer/coach Benno Snaphaan weer omhoog. "Er staat nu een goed team", vindt de keuzeheer die al eerder -van 2011 tot 2014- actief was bij de Zwijndrechtse derdeklasser.

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - Snaphaan trainde de voorbije drie seizoenen het Vlaardingse Twist. Met succes. Hij liet in twee jaar tijd drie titels noteren. "En toen werd ik benaderd door Conventus", glimlacht hij. "Wat me aan het verzoek triggerde was de belofte dat ik de selectie en alles er om heen totaal naar eigen inzichten mocht invullen. Conventus was met een stuurloos eerste team gedegradeerd naar de derde klasse. Het ontbrak vorig seizoen zelfs aan een officiële hoofdtrainer. Eén van de spelers deed de trainingen en probeerde in het veld de boel in hoede banen te leiden. Allesbehalve een ideaalplaatje. Vanaf het moment dat ik er in stapte heb ik meteen structuur aangebracht en de groep sterk verjongd. De oudere spelers gingen naar het tweede mét de afspraak dat ik in geval van nood een beroep op ze zou mogen doen voor de hoofdmacht. Inmiddels zijn we een week of acht bezig op deze manier en zie je de contouren ontstaan van een team dat mee kan draaien in de top 3 van zijn afdeling. In de voorbereiding heb ik keihard gewerkt aan duidelijkheid en zijn er liefst zeven oefenduels afgewerkt om tot het best mogelijke plaatje te komen. In de tussentijd zag ik mijn spelers groeien, zowel op tactisch gebied als in technisch opzicht. Prachtig om te zien. We laten al aardig zien welk korfbal ik voorsta: een functioneel en dynamisch speltype. We staan nu nog in de middenmoot, maar ik verwacht dat we een paar posities kunnen doorschuiven en uiteindelijk aan de poort van de tweede klasse kunnen rammelen. Ik heb een goudklompje in handen met deze selectie, vind ik. De schwung zit er weer lekker in. We zijn met z'n allen bezig om Conventus weer goed op de kaart te zetten in korfballand en ik voel me gesteund door de spelers, het bestuur en de technische commissie. Het is fijn om bij deze club terug te zijn."

Benno Snaphaan (54) is inmiddels 25 jaar actief als korfbaltrainer. In het dagelijks leven verdient hij zijn brood als chauffeur op een vuilniswagen. "Dat doe ik inmiddels een jaar of negen", zegt hij. "Bevalt uitstekend. Vooral de vrijheid die dit werk met zich meebrengt spreekt me aan. Bovendien: ook hier vormen we een hecht team. En daar begint in mijn optiek alles mee, zeker ook in het korfbal. Je moet het samen doen om tot succes te komen als je binnen een ploeg opereert."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden