Het kan Kees niet snel genoeg kerst zijn. (Foto: Privé)
Het kan Kees niet snel genoeg kerst zijn. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Eerste editie van Winterfair in Zwijndrecht

Voor de eerste keer wordt op zaterdag 22 december een Winterfair gehouden in Zwijndrecht. Die dag is er een sfeervolle kerstmarkt op het Raadhuisplein met zo'n 50 kramen. 

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – De organisatie van dit nieuwe kerstevenement is een initiatief van enkele mensen van het jaarlijkse Noordparkfestival, vertelt Kees Schilten van de organisatie. "Het idee voor een Winterfair in Zwijndrecht speelt al een aantal jaren. Zelf houden mijn vrouw en ik erg van Kerst en toen we om ons heen hoorden dat mensen het leuk zouden vinden als er een kerstmarkt in Zwijndrecht gehouden wordt, was het idee voor dit nieuwe evenement geboren. Het is meer dan een kerstmarkt, want er zijn ook optredens, er kunnen spelletjes gedaan worden die bij de winter passen, er is een palingrokerij, je kunt er oliebollen en poffertjes eten en er is een kerstwedstrijd waarbij buren met elkaar de straat kunnen aankleden en zo een mooie prijs kunnen winnen, namelijk 50 kaarten voor een bezoek aan de Winterefteling voor de hele straat."

Kees kijkt nu al uit naar het evenement. "Het leuke van de Winterfair is dat we het mensen naar de zin gaan maken. Het is net voor kerst en dat roept bij veel mensen een fijn gevoel op van gezellig samen zijn. Of de voorbereidingen veel tijd in beslag namen? Jazeker. We moesten optredens regelen, nadenken over de aankleding. Om de kerstsfeer helemaal compleet te maken speelt de Zwijndrechtse stadsbeiaardier Jan van der Zwart bij wijze van opening aan het begin van de Winterfair op het carillon. Dat concert wordt gevolgd door meidenkoor Gedeelde Smart, Wim Kroos en vele anderen, vanaf een groot podium. Je hebt een bepaald beeld voor ogen en daar ga je dan mee aan de slag. Gelukkig helpen veel mensen mee bij het organiseren van de Winterfair. Zeker voor een eerste editie hebben we denk ik een mooi programma weten neer te zetten. Ik denk dat er aardig wat mensen op af komen. Het zou mooi zijn als het een beetje sneeuwt, voor de sfeer, maar wat kou en droog weer zou al mooi zijn. Daarna gaan we verder bouwen aan volgend jaar, want het is wel de insteek om dit evenement ieder jaar te houden in Zwijndrecht."

Het kan Kees niet snel genoeg kerst zijn. "Ik ben opgegroeid met aandacht voor kerst. Lekker eten, gezellig met elkaar zijn als familie. Dit jaar vier ik op een bijzondere manier kerst, want we gaan met de hele familie naar de Disney on Ice show." Meer informatie over de Winterfair is te vinden op de website www.winterfairzwijndrecht.nl.


 

Meer berichten