Zinge! wint Top2000 popkoren Contest Arnhem


Zinge! wint Top2000 popkoren Contest Arnhem

Regio - Nadat ze er vorig jaar met een minimale voorbereidingstijd en een vierde plaats al heel goed gepresteerd hadden, was het op zaterdag 15 december in het Luxor theater in Arnhem raak. De Zinge!-Teens veroverden, met een spetterend optreden, als enige jeugdkoor tussen de 14 andere koren, de felbegeerde eerste plaats en werd de winnaar van het Top2000 popkoren Contest Arnhem.

Ieder jaar organiseert Top2000 Arnhem een koren wedstrijd. Ondanks dat Zinge! normaal gesproken nummers zingt uit de huidige top40 was het vorig jaar voor het eerst dat er een uitstapje naar ouder repertoire werd gemaakt. Dit smaakte dan naar meer en direct werd besloten om het jaar erop weer mee te doen, maar het dan grondiger aan te pakken.

De groep 14-21 jarige Zingers! was afgelopen zaterdag in Arnhem relatief laat in de middag aan de beurt. Toen het tijd was om zichzelf op het podium te presenteren, lieten ze direct merken dat ze in een uitstekende vorm waren. De opening, met de oude nummer 1 hit 'What about us', was ronduit spetterend. De geweldige solo van Zinger! Emma werd, bij de prijsuitreiking, zelfs door de jury nog apart benoemd als geweldig. De groep sloot af met het uptempo nummer 'Shut Up And Dance' waar de 'mannen' van de Teens de hoofdrol hebben en de groep voor de jury nog een verrassing in petto had. Tijdens het nummer verliet de hele groep het podium en begaf zich richting jurytafel om even, van héél dichtbij, duidelijk te maken dat ze wel een 'hele goede' beoordeling verwachtte.

Het publiek ging op de banken en direct werd duidelijk dat dit een kans hebbend optreden was geweest. Na het jury optreden mocht de groep in de hal van het centraal station nog een keer optreden. Ook daar groeide de groep uit tot publiekslieveling en toen de groep 'stiekem' (want nu nog geen Top2000 nummer) als toegift ook nog de huidige nummer 1 hit 'Het Duurt Te Lang' inzette was de toon gezet. Het werd één groot feest daar op het station in Arnhem.

Daarna was het afwachten totdat de officiële uitslag bekend werd. Dit was het wachten meer dan waard want de Zinge!-Teens mogen zich als winnaar laten huldigen en de begeerde beker in ontvangst nemen.

Het festival werd door de Zingers! afgesloten met een toegift voor alle deelnemers en overige bezoekers.

Zinge! is een regionaal jeugdpopkoor met bijna 100 Zingers! in de leeftijd van 4 tot 21 jaar uit Alblasserdam, Barendrecht, Dordrecht, Hendrik-ido-Ambacht, Heerjansdam, Papendrecht, Ridderkerk, Rhoon, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Deze, zeer talentvolle en geweldige, groep jongen mensen kiest hun eigen repertoire, bedenken en schrijven samen het grootste gedeelte van hun arrangementen en verzinnen zelf alle opstellingen en choreografieën. Dit alles doet deze groep onder begeleiding van hun zeer bevlogen zangcoach Dennis van der Vegt. ?

Ook nieuwsgierig geworden of nog meer overtuigd raken? Kijk dan eens op www.zinge.nl of op de Zinge! Facebook, Instagram, Twitter of YouTube pagina.

Voor de liefhebbers staat Zinge! op 5 januari met 2 eigen shows in De Cacsade in Hendrik-Ido-Ambacht.

Kaarten zijn te koop via www.zinge.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden