cof
cof

ATOS zet zich in voor de voedselbank

Nog twee nachten slapen en dan barst de Winter3daagse los in winkelcentrum Walburg. Vrijwilligers van ATOS RTV zetten zich van 21 tot en met 24 december in om zo veel mogelijk producten voor de voedselbank in te zamelen. De burgemeesters Dominic Schrijer en Jan Heijkoop verrichten de opening.

Door Auwien Boelkens

Zwijndrecht/H.I.Ambacht - Bram de Waard: 'In winkelcentrum Walburg hebben we één winkelpand omgebouwd tot studio. In deze radiostudio gaat het allemaal gebeuren. We zijn al weken bezig om mensen aan te sporen om mee te doen. Tijdens de Winter3daagse komt alles bij elkaar. Op deze drie dagen brengen verenigingen, scholen en bedrijven producten naar de studio. Zij nemen tevens een cheque mee. Op deze cheque staat vermeld hoeveel producten ze ingezameld hebben. De gever mag in de uitzending over de actie vertellen. Hierbij kan je denken aan basisscholen en bijvoorbeeld het Historisch Genootschap, medewerkers van de Winterfair, de Heerjansdames, F.C. Dordrecht. Dit rijtje geeft al aan hoe divers het is.' Mensen kunnen op deze dagen ook producten naar de studio brengen en een nummer aanvragen. 'Wie geen producten van thuis mee kan nemen, kan ook op een andere manier artikelen doneren. In het winkelcentrum staan bij de HEMA en de Jumbo vrijwilligers die aan het winkelend publiek gaan vragen of ze één of meerdere producten van een lijstje willen kopen om in te leveren. Bij van Gent staat een kraam waar pakketten gekocht kunnen worden.'

De vrijwilligers van de voedselbank halen dagelijks producten op bij de studio, omdat het anders te vol wordt. Deze producten worden in de komende maanden als aanvulling op het voedselpakket gegeven aan gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. In Zwijndrecht en Ambacht zijn helaas veel gezinnen afhankelijk van de voedselbank.

'Nieuw dit jaar is een podium in het winkelcentrum waar mensen hun talent kunnen laten zien, vervolgt Bram. 'Freestylen, zingen, rappen, voorlezen alles mag op dit podium. Er hebben zich al veel mensen aan gemeld voor het podium. HEMA Walburg staat helemaal achter onze actie. Zij hebben het financieel mogelijk gemaakt, om dit podium neer te zetten. Vandaar het HEMA Walburg-talentenpodium op de open ruimte voor de winkel. Daarnaast kunnen mensen bij onze radiostudio een kaartje kopen voor een ontbijt bij de HEMA op zaterdag 22 en zondag 23 december. Voor het totale bedrag dat voor het ontbijt betaald wordt, worden weer producten voor de voedselbank gekocht. We zijn heel erg blij met dit initiatief van de HEMA', benadrukt Bram. 'Een fantastisch gebaar.' Reden genoeg dus om langs te komen en mee te doen. 'Met elkaar kunnen we er voorzorgen dat we misschien dit jaar wel 10.000 producten in kunnen zamelen', besluit Bram.

Meer berichten