De gemeente Zwijndrecht viert op vrijdag 25 januari in de Develsteinhal het 10-jarig jubileum van de sporthuldiging. (Foto: Martin Hulsman fotografie)
De gemeente Zwijndrecht viert op vrijdag 25 januari in de Develsteinhal het 10-jarig jubileum van de sporthuldiging. (Foto: Martin Hulsman fotografie) (Foto: Martin Hulsman fotografie)

Sporthuldiging in Develsteinhal

De gemeente Zwijndrecht viert op vrijdag 25 januari in de Develsteinhal het 10-jarig jubileum van de sporthuldiging. Een evenement dat al jaren georganiseerd wordt door en voor sporters. Er komt ook een bekende Nederlander: zwemster Inge Dekker komt voor de prijsuitreiking naar Zwijndrecht.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - De sporthuldiging is tien jaar geleden tot stand gekomen om sporters in het zonnetje te zetten. Tien jaar geleden is dit voor het eerst geïnitieerd door de gemeente Zwijndrecht in het toenmalige Festino en het jaar erop op het gemeentehuis. Daarna heeft het Sportplatform aangegeven dat zij graag dit feestje zouden organiseren, omdat de sportverenigingen dan zelf iets kunnen organiseren voor de sporters en hier ook meer organisatiekracht zit bij de verenigingen. Als locatie werd voor de Develsteinhal gekozen, waar de verenigingen Albatros en Conventus zitten.

"Het leuke is dat vertegenwoordigers van de sportverenigingen zelf in de werkgroep zitten samen met de gemeente en meedenken en doen aan het evenement," vertelt Sandra Vat van de gemeente Zwijndrecht over de sporthuldiging die eraan zit te komen. "Ook wordt er bijna alles met de vrijwilligers van de verengingen zelf opgepakt. Denk aan het versieren van de zaal, het leggen van het evenemententapijt tot aan het verzorgen van de catering. Ieder jaar proberen wij een bekende Nederlander aan te trekken voor het evenement.  Zo gingen Touzani, Nelli Cooman, Leontien van Moorsel en vorig jaar Davina Michelle Inge Dekker voor. Extra leuk is dat er ook twee zwemmers - Chantalle Zijderveld en Rogier Dorsman - zijn genomineerd waardoor de keuze op een bekende zwemster is gevallen voor het10-jarig jubileum."

Op sportgebied is er in Zwijndrecht niet veel veranderd, volgens Sandra. Zij merkt dat bepaalde sporten nog altijd onverminderd populair zijn. "De gymnastiekvereniging O&O levert veel talentvolle sporters, maar ook is de laatste jaar het twirlen in Zwijndrecht bekender geworden en worden de prestaties ook steeds beter. Verder valt op dat er veel gebeurt op het gebied van senioren, zoals de beweegtuin bij hotel Ara, het walking football, maar ook de diverse beweeguren bij Fitfor 45, O&O en Diverz. Of er over het algemeen veel sporttalenten zijn in Zwijndrecht? Ja, we kunnen stellen dat we veel sporttalent in Zwijndrecht en Heerjansdam hebben. Turnen is al tien jaar hofleverancier van talent, maar ook karate, voetbal, zwemmen, paardrijden maar we hebben ook een keer een ski talent en klimsport gehad. Het aanbod aan sporten en sporttalenten is in onze gemeente dus heel veelzijdig."
 

Meer berichten