Foto:

Terugblik op Winterfair Zwijndrecht

Op zaterdag 22 december vond de eerste editie van de Winterfair op het Raadhuisplein in Zwijndrecht plaats. Een gezellige kerstmarkt met live-muziek, kinderspelen en natuurlijk lekker eten en drinken.

Zwijndrecht - Al vroeg in de morgen was er gestart met de opbouw en het was gelukkig droog weer. Er werden 20 kerstbomen over het plein verdeeld en werden versierd. In de kerstmantent werd een mooi decor stuk opgezet waar de kerstman voor kwam te zitten naast zijn warme open haard. Ondertussen werden de marktkramen geplaatst, mooi afgerokt en voorzien van licht. Ondertussen waren er al een aantal bezoekers gearriveerd en werden de eerste bosjes paling al verkocht.

Eenmaal 12.00 uur begon de heer Jan van der Zwart met het bespelen van het carillon en kwam de Kerstman aan met de arreslee. Hij werd vrolijk door tal van kinderen met papa en mama en opa's en oma's binnen gehaald, de Kerstman werd begeleid door elfjes en Frosty de sneeuwpop die de mandarijnen uitdeelden van stichting jogg.

Het Meidenkoor Gedeelde Smart wist om 13.00 het kerstgevoel er goed in te brengen er werd zelfs gedanst. Wim Kroos bracht met zijn Kerstode aan Elvis Presley mooie muzikale momenten en sfeer aan de Winterfair. Het mooie stemgeluid en prachtig gitaarspel van Celeste Liberty was heerlijk om naar te luisteren. Charles Dickens maakte met de bezoekers een praatje en deelde zijn kerstboodschap uit. De Winterbrass en stage band van Jong Holland speelden met de instrumenten de sterren van de hemel zo mooi en swingend wat een gezelligheid. Justine Pelmalay is haar kunsten ook nog niet verleerd en bracht vanaf het begin tot het eind van haar optreden het publiek goed in beweging.

De draaimolen werd ondertussen goed bezocht door vele kinderen en zelfs bij de Kerstmantent stond een rij kinderen te wachten om op de foto te gaan. In de spelletjestent werd er druk gegooid en gerold om punten te winnen voor een leuk cadeautje uit de grabbelsneeuwpop. Op de kerstmarkt was het gezellig druk geworden en werden de spulletjes verkocht en op het terras van grand brass werd heerlijke warme chocomelk en glühwein gedronken.

Als afsluiter van de eerste editie Winterfair Zwijndrecht betraden de feestgangers van het Satte Erremenieke het podium en maakten een swingend einde aan een geslaagde dag.

Behalve de Winterfair was er ook de wedstrijd 'Versier je straat'. Het idee van deze wedstrijd was om samen de buren, de straat, het plein of het hof in kerststijl te versieren. De 19 en 20 december bezocht de jury de ingeschreven straten. Er werden punten verdeeld op verlichting, versiering, het wow-effect, kerstgeveol en algemene indruk. Er waren dit jaar totaal 11 deelnemende straten die hun straat in kerststijl ombouwden. Tijdens de Winterfair op 22 december werd de winnaar bekend gemaakt. Haaswijk werd de tot winnaar bekroond en zij mochten met z'n alle naar de Winterefteling. Ook de Sypestein en Ericastraat vielen in de prijzen. zij ontvingen een bakkersbon ter waarde van 100 euro.

De bewoners van Haaswijk vertrokken op 29 december met een bus richting Kaatsheuvel waar zij genoten van een gezellige dag in de Efteling.

Meer berichten