Shantykoor De Brulboei viert dit jaar het 15-jarig bestaan.
Shantykoor De Brulboei viert dit jaar het 15-jarig bestaan. (Foto: Shantykoor De Brulboei )

Shantykoor De Brulboei viert jubileum

Op 9 februari 2019 organiseert het Shantykoor De Brulboei een meezingmiddag in het Spektakel in Zwijndrecht.

Zwijndrecht - Dit jaar bestaat dit shantykoor 15 jaar. Zij waren het eerste Shantykoor in Zwijndrecht, de oprichting van het koor ging wat moeizaam want bij een echt shantykoor zitten alleen maar mannen, die zich niet massaal aanmelden. En tijdens de oprichting hebben zich ook vrouwen aanmelden. Dit was voor het toenmalige bestuur de aanleiding om ook vrouwen toe te laten bij het shantykoor. Het koor bestaat nu uit 26 vrouwen en 32 mannen. Zij staan onder leiding van de dirigente Anny van Wanrooy; een zeer bevlogen accordeoniste.

Drie koren komen naar de meezingmiddag om hier voor spektakel te zorgen. Dit zijn het piratenkoor uit Emmen, het Schipperskoor uit Papendrecht en natuurlijk het koor dat dit alles organiseert: Shantykoor De Brulboei uit Zwijndrecht. Deze drie koren bestaan uit ongeveer 180 zanger en zangeressen die shanty's en Zeemansliederen gaan zingen. Muzikale omlijsting wordt verzorgt door Blaaskapel "Keep on Smiling" uit Delft.

De meezingmiddag duurt van 13.30 tot 17.30 uur. Kaarten á €7,50 zijn te koop bij restaurant Grand Bras. Of te bestellen via email roel@debrulboei-Zwijndrecht.nl. Tel.06-26888633 of 06 -2763747.

Meer berichten