De Sportverkiezing van Zwijndrecht: voor de tiende keer een pracht van een feest (archieffoto: Martin Hulsman)
De Sportverkiezing van Zwijndrecht: voor de tiende keer een pracht van een feest (archieffoto: Martin Hulsman) (Foto: Martin Hulsman)

10e editie van Zwijndrechts sportgala

Jan J. Timmer

Jubileum met terug- en vooruitblik

De Sportverkiezingen van Zwijndrecht beleven op 25 januari hun tiende editie. Reden voor de organisatie om extra stevig uit te pakken. De sporters én het publiek mogen rekenen op een mooi feest met alles er op en eraan!

Zwijndrecht - Sandra Vat was in alle voorgaande sportgala's van de partij als lid van de werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de sportverenigingen Conventus en Albatros en de gemeente Zwijndrecht. "Alle keren was het geweldig!", stelt ze glimlachend vast. "Met grote dank aan al die mensen die er steeds maar weer hun schouders onder willen zetten." Bij de tiende editie is het niet anders. Opnieuw krijgen de beste sporters van Zwijndrecht een prachtig podium in de tot sporttheater omgebouwde Develsteinhal. In totaal worden er in vijf groepen prijzen uitgedeeld: Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en junioren- en seniorensportploeg van het jaar. "De categorie 50-fit is dit jaar uit het programma gehaald vanwege een te geringe aanvoer van kandidaten. "In het algemeen hebben we overigens niet te klagen over het aantal aanmeldingen", weet Sandra Vat. "Voor ons een teken dat deze sportverkiezing nog altijd volop leeft."
Het officiële programma start om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Voorafgaand is er vanaf 18.30 uur inloop. Dee wordt muzikaal omlijst door The Charming Three, bestaande uit drie melodieus zingende dames. Gedurende de avond staan er ook andere optredens en demo's op de rol. Zo komen onder andere de O&O Dancecrew en een hiphopgroep van KaDans in actie en gaan de toeschouwers genieten van een BMX-demo en een freestyle-basketbalact. Ook leuk: voormalig internationaal topzwemster Inge Dekker is aanwezig als 'special guest'. Boudewijn de Vries is bereid gevonden de presentatie voor zijn rekening te nemen. Gedurende de avond wordt uiteraard ook teruggeblikt op 10 jaar Sportgala Zwijndrecht en is 'de parade van de toekomst' te zien. "Het belooft weer een mooie avond te worden", zegt Sandra Vat. "We hebben er enorm veel zin in met z'n allen!"

Meer berichten