Justine Pelmelay is een van de artiesten. (Foto: Privé)
Justine Pelmelay is een van de artiesten. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Muzikale avond voor afscheid Schrijer

Na een ambtsperiode van bijna zes jaar neemt Dominic Schrijer afscheid als burgemeester van Zwijndrecht. Ter gelegenheid van zijn afscheid is er vrijdag 25 januari een muzikale avond in de Bethelkerk, Rotterdamseweg 73 in Zwijndrecht. De burgemeester is dankbaar voor de waardevolle tijd die hij burgemeester van de gemeente Zwijndrecht heeft mogen zijn. Hij vindt het fantastisch dat de inwoners op deze manier afscheid van hem nemen en hij van hen.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - Het belooft vrijdag 25 januari een spectaculaire, muzikale avond in de Bethelkerk te worden, die in het teken staat van het afscheid van burgemeester Schrijer, vertelt Wilko Peenstra, woordvoerder van de burgemeester. "Het wordt een gevarieerd programma voor en door de samenleving van Zwijndrecht, met medewerking van diverse artiesten uit de gemeente, onder wie Lou Prince (The Voice Senior 2018), Justine Pelmelay, Lyall Silié (deelnemer The Voice of Holland 2018), Gerard de Wit (componist), André de Jager (componist/organist), Annelies Schep (sopraan) en dirigent Peter Overduin en het Inspire2LiveChoir (Holland's Got Talent 2019). Het bijzondere van de avond is dat het een avond voor en door de samenleving van de gemeente Zwijndrecht en omgeving is. Er is inbreng van verschillende artiesten en muzikanten uit de gemeente."

Het idee voor de muzikale avond als afscheid voor de burgemeester lag wel een beetje voor de hand, volgens Wilko. "Burgemeester Schrijer is een groot muziekliefhebber. Hij speelt zelf klarinet, heeft de laatste jaren ook veel tijd gestoken in het spelen van saxofoon en heeft ook meerdere malen meegespeeld met de muziekverenigingen in Zwijndrecht en Heerjansdam: Het Geklank des Konings en EMM. Op het moment dat hij zijn afscheid aankondigde als burgemeester, ontstonden er vanuit de samenleving ideeën waar de burgemeester graag ruimte voor geeft. Het wordt een gevarieerde avond met heel veel verschillende stijlen, waar de burgemeester ook van houdt: van barok tot soul en musical. Er komen veel mensen naar de Bethelkerk. Er was veel vraag naar de gratis kaartjes."

De burgemeester is blij met de activiteit, volgens Wilko. "De burgemeester is dankbaar voor de waardevolle tijd die hij burgemeester van de gemeente Zwijndrecht heeft mogen zijn. Hij vindt het fantastisch dat de inwoners op deze manier afscheid van hem nemen en hij van hen. Een avond vol mooie muziek en dierbare herinneringen aan bijna zes bijzondere jaren burgemeesterschap van Zwijndrecht."

Meer berichten