Tom Koetsenruijter, zekerheidje op 10 bij Groote Lindt.
Tom Koetsenruijter, zekerheidje op 10 bij Groote Lindt. (Foto: John de Pater)

Tom Koetsenruijter hoopt op titel

Jan J. Timmer

Groote Lindt goed op weg in 3C

Groote Lindt geldt als één van de grote titelkandidaten in de derde klasse. Middenvelder Tom Koetsenruijter is er zelfs van overtuigd dat zijn club aan het eind van de rit de champagneflessen kan gaan ontkurken.

ZWIJNDRECHT - "Voor aanvang van dit seizoen hoopten we op een top 3-klassering en/of een periodetitel, maar ik denk dat we sterk genoeg zijn om echt voor het kampioenschap te gaan!"

De nummer 10 van 'De Lindt' baseert zijn optimisme op de kwaliteiten die in zijn elftal aanwezig zijn. "De verdediging is ster, het middenveld uitgebalanceerd en we beschikken over doelgerichte en veel scorende spitsen", legt hij een mooi totaalplaatje op tafel. "Oké, we hebben deze competitie al wel een paar keer verloren maar dat waren allemaal onnodige nederlagen. Ik ben nog geen tegenstander tegengekomen die beter is dan Groote Lindt." Koetsenruijter, in het dagelijks leven accountmanager bij een elektrotechnische groothandel, voetbalt inmiddels alweer vier jaar in het eerste elftal van Groote Lindt. "Dat is ook de club waar ik als jeugdspeler ben opgegroeid", vertelt hij. "Op een gegeven moment ben ik naar Pelikaan verkast. Dat had te maken met het feit dat De Lindt problemen had om een representatief A-1 team op de been te brengen. Ik zag allerlei jongens om me heen de keuze maken voor een andere vereniging en ben zelf naar Pelikaan vertrokken. Daar haalde ik uiteindelijk de A-selectie en heb ik een prima tijd beleefd. Er kwam echter ook een moment waarop ik terug wilde naar mijn 'roots' Toen ik in het eerste elftal kwam was Miguel Munoz nog hoofdtrainer. Later heb ik ook nog even onder Henk Dirven gevoetbald en vervolgens kwam Serge van den Hurk. Na de degradatie twee jaar geleden uit de tweede klasse lijkt de tijd rijp om de stap omhoog te gaan zetten. De huidige trainer heeft als grote verdienste dat hij ons zowel als team als individueel beter heeft gemaakt. Met de rentree van Michael Slingerland en de komst van Kevin van Pelt zijn we nu ook in afrondende zin op niveau. Mooi plaatje toch?!"

Meer berichten