Voor veel jongeren is het kiezen van een studie een moeilijk onderwerp.
Voor veel jongeren is het kiezen van een studie een moeilijk onderwerp. (Foto: )

Passiedokter Da Vinci helpt bij studiekeuzestress

De open dagen van het Da Vinci College op 1 & 2 februari gaan over het ontdekken van je passie en talenten en over het maken van de juiste studiekeuze.

Regio - Als regionaal opleidingscentrum met meer dan 200 mbo-opleidingen in de etalage, weet het Da Vinci College als geen ander hoe moeilijk het kan zijn voor jongeren en hun ouders om de juiste keuze te maken.

Loopbaanadviseur Jeroen Grul: "Ik begeleid al meer dan 12 jaar leerlingen bij het kiezen van een studie. Voor veel jongeren in de leeftijd van 15-16 jaar is dat een moeilijk onderwerp. Ze zijn nog niet zo gericht bezig met hun toekomst, hebben weinig inzicht in hun eigen talenten en ambities en weten ook niet goed wat er allemaal 'te koop' is in de wereld. Daarom beginnen wij het gesprek graag met het in kaart brengen van hun passie, dingen die ze écht leuk vinden om te doen. Van daaruit helpen wij met het zoeken naar een opleiding die daarop aansluit en uiteraard wordt de kans op werk in die richting ook meegewogen."
Doen wat je leuk en interessant vindt, is volgens het Da Vinci College de beste motivatie en geeft de grootste kans om een studie ook met een diploma af te ronden. "En dat is toch wat je wilt als je aan een studie begint?" vervolgt Jeroen Grul. "Daarom staan wij tijdens de open dagen met zijn allen klaar om in gesprek te gaan met onze toekomstige studenten, om advies te geven, de sfeer bij ons op school te laten proeven en vooral om te laten zien hoe leuk studeren in het mbo kan zijn. Je komt namelijk snel in contact met de échte beroepspraktijk. Je bent lekker aan de slag en leert al doende waar je sterke kanten liggen."
Op zoek gaan naar je talenten en drijfveren wordt bezoekers van de open dagen op het Leerpark wel heel makkelijk gemaakt. De Da Vinci Passiedokter staat voor iedereen klaar en houdt gratis spreekuur op het centrale schoolplein op het Leerpark, hier kun je ook in gesprek gaan met een loopbaanadviseur. En er valt nog meer te ontdekken, zoals de werelden van Zorg en Welzijn, Techniek en Media, Economie en Ondernemerschap of de Entree opleidingen. Op alle locaties kunnen bezoekers kennismaken met docenten en studenten, informatie ophalen over opleidingen en stages of zelf aan de slag met verschillende activiteiten.
De deuren van de Da Vinci locaties in Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Wijk en Aalburg zijn geopend op 1 februari van 15:00 tot 20:00 uur en op 2 februari van 10:00 tot 14:00 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden ophttps://www.davinci.nl/mbo.

Meer berichten