Foto: John de Pater

Sportgala nummer 10 een voltreffer!

Jan J. Timmer

Mouthaan en Paans de besten

Sabine Mouthaan en Ben Paans zijn vrijdagavond tijdens de tiende editie van de Sportverkiezing Zwijndrecht uitgeroepen tot beste individuele sporters van het jaar 2018.

Zwijndrecht - Voor vijftiger Paans was het bijna een 'oeuvreprijs', want de beoefenaar van de full-contact karatevorm ashihara kan bogen op een prachtloopbaan die hem diverse titels opleverde en vorig jaar een opmerkelijke rentree na aanvankelijk gestopt te zijn. Op het WK won Paans, lid van sportschool Kihon, nog knap zilver. Sabine Mouthaan, lid van Twirlteam Surprise, greep de voorbije twee jaar net naast de titel in Zwijndrecht, maar dit keer was het tot haar grote vreugde wél raak voor de kersverse nationaal kampioene. Ze liet Chantalle Zijderveld (De Devel-paardensport) en Milou Antheunisse (O&O-turnen) achter zich. Bij de mannen eindigden zwemmer Rogier Dorsman en ruiter Daan Visser nipt achter Paans. Prijzen waren er ook voor Sporttalent Nathalie Kreukniet (twirlster van Accelerando), het Midweekteam van de korfbalclubs Conventus/Albatros. Albatros C1 werd uitgeroepen tot Junior Sportteam van het Jaar. Deze jeugdploeg behaalde in 2018 liefst twee korfbaltitels!
De jubileumeditie van de Zwijndrechtse Sportverkiezingsavond leverde niet alleen prima winnaars op, de avond telde verschillende andere hoogtepunten. De organisatoren hadden meer dan bij voorgaande edities gekozen voor een opzet met een aangenaam showgehalte, vlot gepresenteerd door Boudewijn de Vries en zijn spontane sidekick, ex-topzwemster Inge Dekker. Zo kreeg het publiek in de volgepakte Develhal mooie optredens te zien, waaronder een capoeira/freestyle-basketbalact en een BMX-demo van Rez Maarsen voorgeschoteld. Onvergetelijk was daarnaast 'De Parade van de Toekomst' waarbij jeugdleden van elf Zwijndrechtse verenigingen zich op aansprekende wijze presenteerden. De toeschouwers klapten hun handen stuk en wethouder Jolanda de Witte glom van trots. Logisch, want Zwijndrecht liet zich vrijdagavond weer eens zien als een echte sportgemeente; in de breedte én in de top!

Meer berichten