Darlison Gerardus: niet alleen voetballer, óók trainer.
Darlison Gerardus: niet alleen voetballer, óók trainer. (Foto: John de Pater)

'Darli' Gerardus: voetballer en trainer

Jan J. Timmer

Aan de slag bij FSN

Vanaf 10 maart keert Darlison Gerardus terug op het complex waar hij ooit leerde voetballen: het sportpark van VVGZ in Zwijndrecht. De 25-jarige sportman gaat daar op 10 maart aan de slag als trainer van Football Skills Nederland, een organisatie die jeugdspelers uit de regio de fijne kneepjes van het voetbalspel aanleert.

ZWIJNDRECHT - Veel regionale sportliefhebbers kennen Darlison Gerardus vooral als voetballer van Rijsoord, momenteel de trotse koploper van de eerste klasse B. "Ik speel alweer een flink aantal keren bij deze vereniging", vertelt hij. Het bevalt me uitstekend. Het kampioenschap is ons doel. We willen namelijk zo snel mogelijk terug naar de Hoofdklasse. Ik heb er volop vertrouwen in dat we daar in gaan slagen." Naast zijn activiteiten als voetballer is 'Darli' ook actief als trainer. "In het verleden heb ik enkele pupillenteams onder mijn hoede gehad. Dat beviel prima. En de afgelopen zomer trainde ik een aantal spelers van eerste en tweede elftallen om ze fit te krijgen voor het nieuwe seizoen. Tijdens die sessies kwam ik in contact met Raymond Zwildens van FSN. Hij zag me bezig en vroeg me of ik me als trainer wilde aansluiten bij zijn organisatie. Zijn verhaal sprak me aan en ik ben een aantal keren gaan meedraaien op de FSN-locatie bij ASWH. Dat beviel wederzijds uitstekend. Toen Raymond me vervolgens aanbood om bij mijn oude club VVGZ een extra locatie te starten, hoefde ik niet lang na te denken. Ik was eigenlijk meteen enthousiast"
De voorjaarscursus is bedoeld voor jongens en meisjes van 6 tot en met 14 jaar en kost 120 euro voor elf activiteiten, inclusief een nieuw FSN-tenue bestaande uit shirtje en broekje. "De belangstelling komt al goed op gang," weet Darlison Gerardus. We hopen natuurlijk op een volle bak met jonge voetballers van allerlei clubs uit de regio. Ik ga samen met mijn collega Fop Gouman (komend seizoen hoofdtrainer van VVGZ, red.) mijn uiterste best doen om de cursus tot een succes te maken."

Voor inschrijven: zwijndrecht@footballskills.nl (vermeld naam en team/leeftijd).

Meer berichten