Foto:

Nationale Voorleeswedstrijd: Zwijndrechtse Tara naar kwartfinale

Op 9 februari werd in Bibliotheek Sliedrecht de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Leerlingen van negen verschillende basisscholen uit de regio namen hun publiek mee in een spannend verhaalfragment. De scholen die mee deden kwamen uit Sliedrecht, Bleskensgraaf, Ottoland en Zwijndrecht.

REGIO - Tara Boer van P.C.B.S de Kim uit Zwijndrecht kwam als winnaar uit de bus. Zij gaat door naar de kwartfinale op woensdag 20 maart in Hellevoetsluis. De eerste week april is de provinciale finale in het Theater van Bibliotheek Rotterdam en op woensdag 22 mei 2019 is de landelijke finale in Schouwburg Amstelveen. Tara las voor uit het boek Gips, geschreven door Anna Woltz. Een boek wat niet vaak gelezen wordt tijdens deze wedstrijd. Tara had een goed fragment gekozen en vertelde het verhaal zo mooi dat iedereen erin werd meegenomen. De jury bestond uit Jenny de Mik, Ineke Schut en Gerrit Venis. Zij kozen Tara als winnares.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Door mee te doen leren leerlingen op een speelse manier dat voorlezen heel leuk en waardevol is. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die 15 minuten per dag (voor)lezen, uiteindelijk 1000 nieuwe woorden per jaar bijleren. Het is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de bibliotheken. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen. De voorrondes, kwartfinales en provinciale finales worden georganiseerd door medewerkers van de bibliotheken en de Provinciale Service Organisaties. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral erg leuk is.

Aan de voorleesronde in Sliedrecht deden de volgende scholen mee: C.B.S. Oranje-Nassau (Sliedrecht), O.B.S. Henri Dunant (Sliedrecht), O.B.S. De Wilgen (Sliedrecht), C.B.S. Prins Willem Alexanderschool (Sliedrecht), Anne de Vriesschool (Sliedrecht), O.B.S. Stapsteen (Bleskensgraaf), Basisschool Eben Haezer (Ottoland) en P.C.B.S. De Kim (Zwijndrecht).

Meer berichten