Mitchel Kroos: Pelikaner in hart en nieren.
Mitchel Kroos: Pelikaner in hart en nieren. (Foto: John de Pater)

Mitchel Kroos spits met Pelikaan-hart

Jan J. Timmer

Van back tot aanvaller

Pelikaan liep zaterdag tegen een 2-1 nederlaag op in het uitduel met Papendrecht. "Zonde", zegt aanvaller Mitchel Kroos. "We hadden goede zaken kunnen doen."

ZWIJNDRECHT - Op het zanderige natuurgras van sportpark Slobbengors nam Pelikaan weliswaar een 0-1 voorsprong, maar speelde het na rust verre van overtuigend waardoor de thuisploeg twee kon scoren en er zo met de drie punten vandoor ging. "In de eerste helft was er niets aan de hand en in de pauze spraken we met elkaar af dat we zouden doorpakken", blikt Kroos, die in het dagelijks leven werkzaam is in de logistiek, terug op het belangrijke duel. "Vervolgens kwam Papendrecht door een rare goal op 1-1 terwijl aan de 2-1 uit een buitenspelsituatie was voorafgegaan. Daarna slaagden wij er niet in om een serieuze vuist te maken. Echt balen. Een onmachtig gevoel."

Ondanks het verlies hoeft Pelikaan niet meteen te vrezen de boot gemist te hebben in de kopgroep van 2F, een afdeling waarin iedereen van iedereen kan winnen. "We hebben voor de competitie begon met elkaar de ambitie uitgesproken om voor een top 3-plek én een periodetitel te gaan. Die ticket voor de nacompetitie hebben we al binnen en een mooie eindklassering is ook nog volop in beeld. We hebben echter geen elftal dat het zich kan permitteren om even rustig aan te doen, want dan verliezen we meteen. De opdracht is daarom duidelijk: keihard knokken!".

Zelf fungeert eigen-kweekspeler Mitchel Kroos (21) als spits van de Zwijndrechtse club. "En dat terwijl ik de laatste jaren vooral als aanvallend ingestelde back stond opgesteld", glimlacht hij "De assistent-trainer wist echter dat ik ook als fysiek sterke stormram kan fungeren, haha, en dat heeft ie doorgebriefd. Ik mocht het in een paar oefenduels laten zien en dat beviel kennelijk zo goed dat ik enkele weken geleden een basisplaats als diepste spits heb gekregen. Mijn plek wil ik uiteraard graag vasthouden wat er is niets mooiers dan in het eerste te voetballen van de club waar je bent opgegroeid."

Meer berichten