Expositie van Fotoclub Zwijndrecht met het familiealbum als inspiratie bron.
Expositie van Fotoclub Zwijndrecht met het familiealbum als inspiratie bron. (Foto: )

Project Familiealbum in Fotogalerie Zwijndrecht

Diverse leden van Fotoclub Zwijndrecht tonen in de maand maart hun fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

ZWIJNDRECHT - Regelmatig werken de leden van Fotoclub Zwijndrecht gezamenlijk aan projecten. Een concept of onderwerp wordt dan over een langere periode uitgewerkt. Plannen, schetsen, werkmethoden worden in tussentijdse bijeenkomsten in de groep besproken. Met vallen en opstaan groeit langzaam het resultaat wat veelal uiteindelijk wordt beloond met een prachtige expositie. Onderwerp van het twee jaar geleden gestarte project: Het familiealbum als inspiratiebron. We kennen ze allemaal wel. De oude albums van je ouders waarin je onder andere zelf figureert of de nog oudere albums uit de generatie van je groot- of overgrootouders. De deelnemers hebben ieder op hun eigen wijze invulling gegeven aan het project waarin verschillende thema's in fotografie zijn uitgewerkt; terug naar het geboortehuis, stamboomonderzoek, oud speelgoed, jeugdherinneringen, sentiment en vergankelijkheid.

Toekomst van familiealbum

De vraag die bovenkomt na dit project is of het traditionele familiealbum nog een lang leven is beschoren. Met de komst van de digitale fotografie is het medium erg vluchtig geworden en worden foto's bijna niet meer afgedrukt. En geen afgedrukte foto's is geen album. De toekomst zal het leren of we voor onze familiegeschiedenis straks allemaal de Cloud zullen gaan bezoeken. Tip: het wachtwoord van opa goed onthouden.

Op de expositie is het verrassende resultaat te zien van acht deelnemers. Een bezoek aan de tentoonstelling zal zeker nostalgische gevoelens oproepen, deze kunnen gedeeld worden met de fotografen van wie er op zaterdag altijd een of meer present zijn.

Fotogalerie Zwijndrecht

Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg). Open: elke zaterdag in maart (2, 9, 16, 23 en 30) van 11.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis.































 

Geachte redactie;

Hierbij ontvangt u het persbericht van Fotoclub Zwijndrecht betreffende de expositie in maart in onze fotogalerie.

We proberen onze activiteiten zo goed als mogelijk onder de aandacht te brengen. Graag willen we u dan ook vragen om dit bericht in uw krant, zowel de editie Zwijndrecht als die van Hendrik-Ido-Ambacht, op te nemen.

Er zijn vier foto's meegestuurd die u eventueel bij het artikel kan plaatsen.

Hartelijk dank voor uw medewerking.

Namens Fotoclub Zwijndrecht

Wilco Maarleveld

078-6820804 / 06-10563350

20192persberichtmaart2019_1652.docx

Persbericht

Zwijndrecht, februari 2019

Project Familiealbum in Fotogalerie Zwijndrecht

Diverse leden van Fotoclub Zwijndrecht tonen in de maand maart hun fotowerk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht.

Regelmatig werken de leden van Fotoclub Zwijndrecht gezamenlijk aan projecten. Een concept of onderwerp wordt dan over een langere periode uitgewerkt. Plannen, schetsen, werkmethoden worden in tussentijdse bijeenkomsten in de groep besproken. Met vallen en opstaan groeit langzaam het resultaat wat veelal uiteindelijk wordt beloond met een prachtige expositie.

Onderwerp van het twee jaar geleden gestarte project: Het familiealbum als inspiratie bron.

We kennen ze allemaal wel. De oude albums van je ouders waarin je onder andere zelf figureert of de nog oudere albums uit de generatie van je groot- of overgrootouders. De deelnemers hebben ieder op hun eigen wijze invulling gegeven aan het project waarin verschillende thema's in fotografie zijn uitgewerkt; terug naar het geboortehuis, stamboomonderzoek, oud speelgoed, jeugdherinneringen, sentiment en vergankelijkheid.

"De toekomst zal het leren of we voor onze familiegeschiedenis straks allemaal de Cloud zullen gaan bezoeken"

De vraag die bovenkomt na dit project is of het traditionele familiealbum nog een lang leven is beschoren. Met de komst van de digitale fotografie is het medium erg vluchtig geworden en worden foto's bijna niet meer afgedrukt. En geen afgedrukte foto's is geen album. De toekomst zal het leren of we voor onze familiegeschiedenis straks allemaal de Cloud zullen gaan bezoeken. Tip: wachtwoord van opa goed onthouden.

Op de expositie is het verrassende resultaat te zien van acht deelnemers. Een bezoek aan de tentoonstelling zal zeker nostalgische gevoelens oproepen, deze kunnen gedeeld worden met de fotografen van wie er op zaterdag altijd een of meer present zijn.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: elke zaterdag in maart (2, 9, 16, 23 en 30) van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Toegang is gratis.

Meer berichten