Foto:

Belastingaangifte doen met hulp

Ingezonden

Vóór 1 mei moet het belastingformulier weer worden ingevuld. Daarvoor kan men vanaf 1 maart terecht bij Bibliotheek AanZet.

ZWIJNDRECHT - Er kan voor de aangifte gebruik worden gemaakt van gratis computers met veilige internetverbinding. Ook het printen van documenten voor de belasting is gratis. Hulp nodig bij het invullen? Laat het weten aan één van de medewerkers. Zij kunnen meer vertellen over onze digitale cursussen of organisaties die kunnen helpen bij de belastingaangifte. Voor iedereen die zelf graag digitaal vaardiger wil worden, heeft de Bibliotheek AanZet ook een breed cursusaanbod.

Gratis faciliteiten

Wie zelf belastingaangifte wil doen, kan gebruik maken van de gratis faciliteiten in de bibliotheken Heerjansdam, Lunehof en Walburg Zwijndrecht. In deze vestigingen is een speciale computer met veilige internetverbinding en privacy beschikbaar. Het printen van Belastingdienst-documenten is voor iedereen gratis. Wilt u belastingaangifte doen? Meld het aan de balie. Ook als u algemene, praktische vragen heeft, staan de bibliotheekmedewerkers voor u klaar.

Het Financieel Hulphuis

Om iedereen de kans te bieden om zijn of haar belastingaangifte in te vullen, werkt de Bibliotheek AanZet samen met maatschappelijke organisaties. In Zwijndrecht is dat het Financieel Hulphuis van MEE Plus. Op 28 maart van 11.00 tot 19.00 uur kunnen inwoners van Zwijndrecht, met name lagere inkomens, op afspraak langsgaan in de bibliotheek. Er wordt dan deskundig begeleiding gegeven bij het invullen van de belastingaangifte. Meer informatie of het maken van een afspraak kan via 078 7508967. Of stuur een mailtje naar dursel.buyukodabasi@meeplus.nl. De rest van het jaar kunnen mensen ook terecht bij het Financieel Hulphuis in Dordrecht.


Digitale cursussen

In Bibliotheek Walburg, het Hart van Meerdervoort en Ziejezo wordt de gratis cursus Klik & Tik aangeboden. Hier leren deelnemers in eigen tempo de basisvaardigheden voor het werken met de computer en het internet. Thema's die aan bod komen zijn: leren typen, werken met Word, kennismaken met en zoeken op het internet en e-mailen. In Bibliotheek Walburg kan men ook terecht bij het Digitaal inloopspreekuur en Digisterker. Bij het Digitaal Inloopspreekuur kunnen vragen worden gesteld over de mobiele telefoon, laptop, tablet, e-reader en het internet. Tijdens de cursus Digisterker leert men in vier lessen hoe overheidszaken via het internet kunnen worden geregeld. Zoals het aanvragen van huurtoeslag of het invullen van de belastingaangifte. Actuele data en tijden van de cursussen zijn te vinden in de agenda op www.debibliotheekaanzet.nl of aan de balie.

Meer berichten