Scouting Panoord is een van de deelnemers. (Foto: Privé)
Scouting Panoord is een van de deelnemers. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Aan de slag tijdens NLdoet

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Dat gebeurt ook op verschillende locaties in Zwijndrecht en omstreken, zoals vanuit Stichting Jong Zwijndrecht, Kinderdagcentrum De Kleine Oase en Scouting Panoord.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT – Stichting Jong Zwijndrecht is druk bezig met het opbouwen van de stichting en wil graag meedoen met een leuke activiteit in Zwijndrecht, vertellen Chantal Buster & Désiré de Graaf. "We worden al goed gevonden voor hulpvragen door meerdere organisaties. Dat zijn vaak klus-vragen zoals het verven van een muurtje, schoonmaken en opruimen en verhuizen. We hebben recent kennisgemaakt met het team van Bij Bosshardt in de Helmersstraat. Daar vinden mooie ontmoetingen plaats en worden verbindingen in de wijk gemaakt. Goed om daar eens bij aan te sluiten met iets gezelligs. Vandaar dat wij in overleg met elkaar pannenkoeken gaan bakken met jongeren voor de mensen in de wijk. We hoorden ook dat Yulius twee dagen per week hier actief gaan deelnemen, dus geweldig om ook daar verbinding mee te maken. Aangezien we 15 maart precies 1 jaar geleden zijn gestart/ opgericht is dat een goede reden voor een feestelijke activiteit."

Ook Kinderdagcentrum De Kleine Oase, die dagbesteding biedt aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke of meervoudige handicap, doet mee aan NLdoet, zegt Anja Mathlener. "Met De Kleine Oase hebben we al regelmatig meegedaan met NLdoet. Wij vinden dit altijd een leuke dag en krijgen enthousiaste vrijwilligers die de kinderen komen helpen. Ook onze eigen vaste vrijwilligers vinden het leuk om te komen helpen op deze dag. Wij doen dit jaar mee met een Beauty- verwendag. Dit programma hebben we al vaker aangeboden op NLdoet, dit sluit heel goed aan bij de doelgroep kinderen waar ze volop van genieten. Op deze dag staat vooral ontspanning en genieten met een vrolijke lach centraal. Er worden verschillende activiteiten gedaan zoals: Beauty: Mooie haren maken of stoere kuifjes voor de spiegel, voeten verwennen in een voetenbubbelunit, voeten masseren, handen masseren. Heerlijk snoezelen in de snoezelruimte. Muziek: dansen, bewegen op de muziek. In de binnentuin: rolstoel schommelen, spelen met een groot parachute doek met ballonen erop, bellen blazen. Gezellig een rondje wandelen in de wijk. In de keuken worden er heerlijke pannenkoeken gebakken, waardoor er een heerlijke geur verspreid wordt door de voorziening. Met de kinderen een kijkje nemen in de keuken en eventueel proeven van de heerlijke pannenkoek of de pannenkoek versieren. Op deze dag staat genieten centraal. De leiding en kinderen kijken al uit naar NLdoet!"

Een andere deelnemer is Scouting Panoord. Roger Orth: "Wij doen al vele jaren mee met NLDoet, vanwege meerdere redenen. De belangrijkste is dat wij het onder de aandacht brengen van vrijwilligerswerk willen stimuleren. Door mensen mee te laten helpen met iets concreets krijgen zij een iets beter beeld van de vereniging waar zij een project doen. Het geeft ons ook een mogelijkheid om leuke en nuttige projecten uit te voeren, zodat wij ons terrein steeds avontuurlijker en interessanter kunnen maken voor onze jeugdleden. Dit jaar vragen wij onze vrijwilligers mee te werken aan ons project 'Waterpark Panoord'. Dit is een groter project waarbij wij met het creëren van een speelvijver voor de jeugdleden tevens gaan realiseren dat wij het rioleringssysteem voor het sanitair en het regenwater volledig gaan splitsen. Het regenwater wordt gebruikt voor de speelvijver, waardoor de belasting op het rioleringssysteem aanzienlijk wordt verminderd. Tijdens NLDoet zal er worden gewerkt aan de steigers, parkbanken en de groene inrichting van het terrein."

De klussen vinden plaats op 15 en 16 maart. Een klus vinden kan op www.nldoet.nl. Geïnteresseerden kunnen zien hoeveel mensen er nog nodig zijn voor welke klus en kunnen zich gelijk aanmelden.

Meer berichten