Fop Gouman langs de lijn. Nu nog voor Binnenmaas, na de zomer voor VVGZ.
Fop Gouman langs de lijn. Nu nog voor Binnenmaas, na de zomer voor VVGZ. (Foto: John de Pater)

Gouman: "VVGZ is mooie nieuwe stap"

Jan J. Timmer

Trainer zijn is een ervaringsvak

VVGZ krijgt in de persoon van Fop Gouman een trainer met ambitie. "Ik probeer elke keer een stapje hoger te komen. Na FC Binnenmaas is VVGZ een mooie nieuwe kans om me verder te ontwikkelen."

Zwijndrecht - "Tuurlijk, je hebt diploma's nodig om als voetbaloefenmeester aan de slag te kunnen, maar trainer zijn is toch vooral een 'ervaringsvak'", vindt Fop Gouman (44). "Van alles wat je 'onderweg' maakt, steek je wat op. En zo word je elke keer wat completer en beter." Bij zijn huidige club FC Binnenmaas zien ze hem node afscheid nemen. "En eigenlijk is dat wederzijds", geeft Gouman toe. "Ik werk inmiddels anderhalf jaar met enorm veel plezier bij deze club. Het begin was even lastig omdat er veel spelers vertrokken of bij nader inzien toch niet kwamen. Dat vergde een zoektocht naar oplossingen. Die vonden we grotendeels intern via het inpassen van eigen jongens; voetballers met een Binnenmaas-hart, net zoals de mensen er om heen. Dat zijn stuk voor stuk vrijwilligers die geweldig hun best doen voor de vereniging en altijd klaar staan voor de organisatie. Op mij heeft dat een diepe indruk gemaakt." Sportief doet FC Binnenmaas het ook prima. De derdeklasser gaat aan kop in zijn afdeling. Het kampioenschap lonkt. "Daar wil ik het niet over hebben,"zegt Fop Gouman streng. "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, dat is het beste. Er zijn nog negen duels te gaan. En komende zaterdag is de eerste van die reeks. Zo simpel is het."

Hoewel Gouman zich sterk focust op zijn huidige vereniging, voelt hij zich ook betrokken bij zijn nieuwe club VVGZ. "Uiteraard verheug ik me op het trainerschap daar. VVGZ is net als FC Binnenmaas een fijne, hechte club. Het ademt voetbal op sportpark De Noord en er zit potentie in het eerste elftal en de jeugd. Ik hoop uiteraard dat VVGZ 1 zich handhaaft in de eerste klasse. En ik denk ook dat de ploeg daar in gaat slagen. VVGZ speelt al jaren op dit niveau en weet wat er nodig is om te overleven. Ik wens trainer Danny Mulder en het team daarbij alle succes toe."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden