Kristie van der Linden is gek op Albatros.
Kristie van der Linden is gek op Albatros. (Foto: John de Pater)

Albatros investeert in mooie toekomst

Door: Jan J. Timmer

Overleven in de eerste klasse; dat is dit seizoen het credo voor de korfballers van Albatros. Speelster Kristie van der Linden heeft er alle vertrouwen in!

Zwijndrecht - Dat Albatros een pittig seizoen tegemoet zou gaan, was van de zomer al min of meer duidelijk. Drie basisspelers stopten er mee en nieuwe trainer Rutger Sijstermans ging met een flink verjongde selectie aan de slag die hij bovendien een dynamisch type korfbal wilde laten spelen. "We zitten nu midden in dat proces", vertelt Kristie van der Linden. "Super interessant én leerzaam. Je ziet in fasen van trainingen en wedstrijden dat we het 'PKC-spel al kunnen toepassen. Het spel wordt er leuker en sneller door."

Zowel in de veldcompetitie als de zaalcompetitie is Albatros nog niet helemaal zorgenvrij. "Op het veld staan we redelijk veilig in de middenmoot", weet Kristie van der Linden. "In de zaal is het zaak om weg te komen uit de onderste regionen. We staan nu net boven een plek die aan het eind van de rit verplicht tot het spelen van een promotie/degradatieduel. Dat moeten we zien te voorkomen en ik ben er van overtuigd dat dat gaat lukken. Ons team stáát er als we moeten winnen en dat gaan we bewijzen ook!"

Kristie van der Linden is al sinds haar zesde lid van Albatros. "En dat terwijl ik korfbal eerst helemaal niet zag zitten, glimlacht ze "Mijn broers en mijn vriendinnen waren al lid van de club en deden verschillende pogingen om mij ook mee te krijgen. Uiteindelijk ben ik toch maar een keer met ze mee gegaan. En het grappige was: ik vond de sport meteen leuk. En daarna ben ik nooit meer weggegaan. Het mooie van Albatros is het sociale karakter van de vereniging. Iedereen gaat hier met elkaar om, het voelt vertrouwd. En leuk is zeer ook dat ik nu in het eerste team, samen speel met korfballers en korfbalsters die ik vrijwel allemaal nog ken uit onze gezamenlijke jeugdperiode. Caroline Punt is daar één van. En Nathalie Hoogendoorn was in de C-tjes mijn trainster. Echt gaaf om nu samen met haar in 1' te spelen."

Meer berichten