Foto:

Matig ZBC'97 wint eenvoudig van Simonshaven

Met het onnodige gelijke spel in de thuiswedstrijd (2-2) in het achterhoofd en de wetenschap dat de gehele voorhoede niet inzetbaar was, begon ZBC'97 aan de uitwedstrijd tegen Simonshaven. Een klus die eigenlijk binnen het kwartier geklaard was.

Al na vijf minuten konden de supporters van ZBC'97 opveren van hun bankje in de zon. Elvis Versluis stuurde drie spelers het bos in en legde de bal op het hoofd van Leroy Rodriques die de bal in de verre hoek kopte: 0-1. Een opvallend doelpunt omdat vrijwel alle verdedigers van Simonshaven langer zijn.

Zeven minuten later was het weer raak. Een hard schot van opnieuw Elvis Versluis kon de doelman nog wel keren, maar de goed meegekomen Jordy Kreukniet was er snel bij om de rebound te benutten: 0-2.

Daarna was het fijn dat de zon scheen, want op het veld was er niet veel bijzonders meer te zien. Simonshaven kon niet veel beter en ZBC'97 paste zich moeiteloos aan.

In de tweede helft veranderde er niet veel, maar mede door het inbrengen van Marouane Taouil creëerde ZBC'97 wel meer kansen. Twee schoten op de paal, drie schuivers net langs de verkeerde kant van de paal en diverse reddingen van de doelman van Simonshaven voorkwamen dat ZBC'97 net als in de wedstrijden tegen ZBVH (6) en Transvalia ZW (8) veel doelpunten maakte.

Met nog vier wedstrijden te gaan – de laatste speelronde is ZBC'97 vrij – staat ZBC'97 op de tweede plaats en heeft de club het behalen van de tweedeperiodetitel in eigen hand. Zaterdag 13 april komt concurrent Goudswaardse Boys op bezoek.

Meer berichten