Persbericht: kunst in de kijfhoekkerk

Kunst in de Kijfhoekkerk

Zwijndrecht - Diny van der Linden en Maria van der Holst exposeren zaterdag 4 mei in de Kijfhoekkerk aan de Kijfhoek 30 in Zwijndrecht. De tentoonstelling van werken is gratis te bezichtigen tussen 12.00 en 16.00 uur.

Beiden maken vooral vanuit hun passie schilderwerken. De expositie toont veelzijdig werk met verschillende thema's en uitwerkingen.

Diny van der Linden schildert al vele tientallen jaren. "Om mijn creativiteit vorm te geven, heb ik allerlei cursussen gevolgd, waaronder bij Marianne Geerts", aldus Diny van der Linden. Ze leerde te werken met allerlei materialen, zoals met pastelkrijt, olie- en aquarelverf. Het werken met voorkeur gaat het werken met acrylverf.

De passie voor schilderen heeft Diny van der Linden en Maria van der Holst bijeengebracht. Maria van der Holst: "Omdat ik tekenen zo fijn vind, ben ik jarengeleden begonnen met lessen in Mandala tekenen en schilderen. Dat is echt helemaal mijn ding."

Ook Maria van der Holst heeft allerlei materialen uitgeprobeerd, zoals aquarel en olieverf. "Door de vriendschap met Diny ben ik weer meer gaan schilderen met acrylverf.

Wij vormen samen een fijne combinatie. We hebben heel veel lol tijdens het schilderen. Om ons verder te ontwikkelen in technieken en mogelijkheden volgden we samen cursussen bij Bart van der Bom en tegenwoordig bij Marjon den Engelsman." Zo blijft het schilderen voor hen beiden een uitdaging.

Meer berichten