Foto:

Gedreven ZBC'97 wint opnieuw

Zaterdag 13 april werd een heel belangrijke middag voor ZBC'97. Het team begon gedreven aan de wedstrijd en hield dat de hele wedstrijd vol. De eerste helft van de wedstrijd tegen Goudswaardse Boys ging gelijk op. Dat team staat niet voor niets op de vierde plaats en uit had ZBC'97 met 2-1 verloren.

Toch waren er kansen voor ZBC'97 om voor de rust op voorsprong te komen. De grootste kans was een knap afstandsschot van Kenneth Klaverweide dat door de doelman van GB uit de kruising werd gestompt.

Na de rust werd de druk door ZBC'97 opgevoerd en plotseling was door die uitstekende pass op Elvis Versluis. Hij kon met een verdediger op z'n hielen alleen op de doelman af, totdat hij vlak voor het strafschopgebied ten val werd gebracht. De goed leidende scheidsrechter Merkestein dacht even na en trok toen de rode kaart. GB moest verder met tien man en hoewel de vrije trap niets opleverde kwam er wel meer ruimte voor ZBC'97. De eerste die daarvan profiteerde was Giovanni Klaverweide. Ook hij werd de ruimte achter de verdediging van GB in gestuurd. Hij kapte twee keer de verdediger uit en schoof de bal in de verre hoek. Na een uur spelen was het 1-0.

Om iets terug te kunnen doen, ging GB met drie verdedigers spelen. Het bleef nog ruim twintig minuten spannend. In de 83e minuut profiteerde Elvis Versluis van een misverstand in de verdediging van GB: 2-0 en in het slot van de wedstrijd schoot Kenneth Klaverweide fraai de 3-0 binnen. De achtste overwinning op rij voor ZBC'97.

Daarna kwam er goed nieuws uit Rotterdam: koploper BZC/Zuiderpark had thuis verloren, waardoor ZBC'97 voorlopig de koppositie overneemt. Voorlopig, want binnenkort zal wel bekend worden wat er met de gestaakte wedstrijd tussen SCO en BZC van 16 maart jl. gebeurt. BZC stond toen namelijk met 1-2 voor.

In ieder geval is ZBC'97 de koploper in de tweede periode en speelt het volgende week in Rhoon tegen WCR.

Meer berichten