Een deel van de vrijwilligers. (Foto: Heleen den Ouden)
Een deel van de vrijwilligers. (Foto: Heleen den Ouden) (Foto: Heleen den Ouden)

Sociëteit viert 15-jarig bestaan

In juni bestaat de Stichting Sociëteit Zwijndrechtse Waard 15 jaar. De Sociëteit is een ontmoetingsgelegenheid voor inwoners van Zwijndrecht van 55 jaar en ouder. Het jubileum wordt gevierd met een feestmaand in juni voor de leden en voor buurtbewoners.

Door Eline Lohman

ZWIJNDRECHT - De Sociëteit is 15 jaar geleden opgericht door Swinhovegroep om de eenzaamheid van senioren in Zwijndrecht wat te verlichten, vertelt voorzitter Jolanda Stam. "In eerste instantie kon men zich inschrijven voor een lekkere maaltijd met elkaar met daarna een meestal informatieve avond. De avonden vonden eens in de maand plaats op de hoofdlocatie van Swinhove. Later ging de Sociëteit door als zelfstandige stichting die geheel gedragen wordt door vrijwilligers. Nu worden er op alle locaties van de Swinhovegroep – Swinhove, De Lindonk, De Lichtkring en De IJsvogel - gezellige middagen en avonden georganiseerd met vaak live-muziek, een bingo of rad van avontuur. Deze dagen worden druk bezocht en de leden van de Sociëteit kijken er altijd naar uit. De Swinhovegroep stelt de brasserieën beschikbaar en daar zijn we uiteraard heel blij mee."

De Sociëteit heeft een grote sociale betekenis binnen Zwijndrecht en neemt daarmee een belangrijke plek in, zegt Jolanda. "We hebben ruim 320 leden. Wat 15 jaar geleden klein begon op Swinhove is inmiddels uitgegroeid tot een grote club vrijwilligers die zich vol enthousiasme inzetten voor de oudere medemens in Zwijndrecht. Waar ontmoeten en gezelligheid voorop staat en waar men altijd welkom is. Natuurlijk zorgen we ervoor, dat de prijzen zo laag mogelijk zijn, zodat de activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn. Bovendien is er voor mensen met een laag inkomen een vergoedingsregeling mogelijk. Veel vrijwilligers zijn al vanaf dag 1 actief bij de Sociëteit en dat wordt uiteraard enorm gewaardeerd. Daarom willen wij samen met de leden het 15-jarig bestaan vieren op alle locaties. Ook bewoners uit de buurt zijn van harte welkom en kunnen op deze dagen kennis maken met de Sociëteit.  Op Sociëteitsdagen en -avonden rijdt Seniorenbus zodat ook de minder mobiele leden naar de Sociëteit kunnen komen."

De activiteiten tijdens de feestmaand lopen uiteen. Zo is er op 7 juni in De Lindonk een gezellige spelletjesmiddag. Op 21 juni is er een feestelijke instuif in Swinhove en 26 juni is er vrolijkheid met Gerrit Jansen in De Lichtkring. Wie wil kennismaken met jeu de boules, kan op 3 juli naar De IJsvogel komen. Elk kwartaal wordt er een sooskrant gestuurd met foto's en aanmeldingsformulieren, zodat ieder lid weet wat er zoal te doen is op de verschillende locaties. Wie meer wil weten over Swinhove, kan kijken op de website www.swinhovegroep.nl. 

Meer berichten