Steven van Dongen, bezig aan de zijn laatste wedstrijden in VVGZ 1.
Steven van Dongen, bezig aan de zijn laatste wedstrijden in VVGZ 1. (Foto: John de Pater)

Steven van Dongen wil goed afscheid

Steven van Dongen is bezig met de laatste loodjes van zijn voetballoopbaan. Aan het eind van dit seizoen houdt de middenvelder van VVGZ het vanwege chronische enkelklachten voor gezien. "Ik heb nu nog één missie: meehelpen om VVGZ voor de eerste klasse te behouden."

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - De strijd om rechtstreekse handhaving in 1C vertoont sinds kort alle contouren van een bikkelhard gevecht. VVGZ werd er vorige week in mee gesleurd door een 4-1 nederlaag bij GRC14 die trainer Danny Mulder de kop koste. "Dat was inderdaad een zure nederlaag met vervelende consequenties", zegt Steven van Dongen (27). "Maar we wanhopen niet hoor. VVGZ bestaat uit spelers die niet zomaar opgeven. Ik heb er honderd procent geloof in dat we het gaan redden, zonder nacompetitie."

Voor Steven van Dongen is het zijn eerste jaar bij VVGZ. "Ik ben overgekomen van vv Slikkerveer war ik acht seizoen in het eerste elftal speelde", vertelt hij. "Ik wilde wat nieuws én graag op de zaterdag voetballen en VVGZ leek me een club die in alle opzichten beantwoordt aan wat mij aanspreekt: een échte vereniging met veel eigen kweek én een goed voetbalniveau. Alles wat ik hoopte is uitgekomen! Ik heb het hier verschrikkelijk goed naar mijn zin en zou graag nog een flink aantal jaren willen blijven, ware het niet dat enkelklachten daar een stokje voor steken. Ik train en speel eigenlijk nooit pijnvrij. Dat heeft te maken met slijtage aan het gewricht. Tijdens en vooral ook na afloop van een lichamelijke inspanning spelen die problemen altijd op. Mijn hart zegt: door voetballen tot je laatste snik, maar er is ook nog zoiets als verstand.... . Er is ook nog een leven náást de sport. Dus stop ik noodgedwongen met voetballen. Eén ding staat vast: ik wil nog vijf wedstrijden alles geven voor mijn team. Te beginnen komende zaterdag tegen Heerjansdam en daarna tegen Oranje Wit, Almkerk en Sliedrecht. Geen gemakkelijke tegenstanders, maar dat is VVGZ voor hen óók niet. Daar houd ik me maar aan vast. Een collectief strijdend VVGZ is moeilijk te verslaan."

Meer berichten