Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders.
Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. (Foto: )

Vrolijke dans en zang van Watoto kinderkoor

Het Watoto kinderkoor uit Oeganda verzorgt op vrijdag 14 juni een avond met zang en dans in de Dorpskerk in Heerjansdam. Het thema van het concert is 'We Will Go'.

Heerjansdam - De kinderen delen hun ervaringen en vertellen al zingend en dansend over hoe hun leven veranderde, over hun hoop en dromen en over hun roeping om hun gemeenschappen te veranderen.

Het kinderkoor bestaat uit achttien (wees)kinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Al 96 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace.

Oeganda is jarenlang geteisterd door oorlog, ziekte en armoede. Hierdoor zijn er veel kwetsbare (wees)kinderen in het land. Watoto vangt deze kinderen op in kinderdorpen. Ze krijgen onderwijs, voeding en medische hulp. In elk huis woont een weduwe met acht kinderen. Een weduwe krijgt een gezin om voor te zorgen.

Het concert begint om 19.00 uur aan de Molenweg 8, de toegang is gratis. Kaartjes reserveren kan via p.mulder15@live.nl.

Kijk voor meer informatie op www.watoto.com

Meer berichten