ZBC'97-trainer Robert Mohan serieus op weg naar de derde klasse met ZBC'97.
ZBC'97-trainer Robert Mohan serieus op weg naar de derde klasse met ZBC'97. (Foto: John de Pater)

Mohan ziet kampioenschap naderen

Nog drie wedstrijden en ZBC'97 weet of zijn missie geslaagd is. Want laat daar twijfel over bestaan: vanaf competitieronde 1 haren trainer Robert Mohan en zijn manschappen dat ene doel na: Kampioen worden in de vierde klasse en zo snel mogelijk terug naar hun oude niveau.

door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - "We hebben nog één concurrent over", weet Mohan, in Zwijndrecht bezig aan zijn eerste seizoen. "En dat is BZC uit Rotterdam. Voor de rest is alles onderweg afgehaakt. Met BZC is ook meteen één van de best voetballende ploegen van de afdeling genoemd. "Niet voor niets hebben zij tot nu toe pas twee keer verloren. Allebei de keren tegen ons."

Dat de voorsprong van ZBC'97 desondanks vrij klein is heeft te maken met een mindere fase die Mohan en zijn elftal voor de winterstop meemaakten. "Om onverklaarbare redenen liep het in die periode stroef en kwamen we heel moeilijk tot scoren", vertelt de coach. "In januari zijn we vervolgens op trainingskamp in Barcelona geweest en daar viel alles weer op zijn plaats. Het waren geweldige dagen waarin we als selectie enorm en versneld naar elkaar toe groeiden. Het resultaat daarvan is duidelijk: we wonnen negen duels op rij!'
Dat ZBC'97 vol voor de titel gaat mag nauwelijks verrassend genoemd worden gezien de samenstelling van de selectie. Daarin lopen voetballers rond die bij hun vorige clubs op hoog amateurniveau uitstekend uit de voeten kunnen. Het was Mohan's taak om ze zo in te passen in zijn team dat er een eenheid ontstond. "Dat leek gemakkelijker dan het was", zegt de keuzeheer. "Er waren in het begin binnen de groep eigenlijk drie geledingen: de jongens met een 'Rotterdamse' achtergrond, een groepje 'Dordtenaren' en de spelers met ZBC-roots. Ik heb best moeten puzzelen om iedereen tot zijn recht te laten komen en er een echt team van te maken. Inmiddels mogen we vaststellen dat dat prima gelukt is. De jongens trekken ook buiten het veld met elkaar om. Daar geniet ik van. Nu nog kampioen worden en mijn geluk is compleet."

Meer berichten