Foto:

Zwijndrechtse twirlsters stralen op EK Twirl in Italië

Van woensdag 17 t/m zondag 21 april was het EK Twirl in Italië. Kelly Franken van Twirlteam Accelerando en Sabine Mouthaan van Twirlteam Surprise mochten hier beiden laten zien wat ze in hun mars hadden. Hier deden maar liefst twirlsters mee uit 17 verschillenden landen. Onder anderen uit; Italië, België, Frankrijk, Kroatië, Tsjechië en Roemenië.

Na het NK in januari hadden deze meiden te horen gekregen dat ze mochten deelnemen aan dit EK. Dit is natuurlijk super spannend en een hele prestatie. Kelly mocht hier gaan deelnemen met haar 2 baton, en stond met haar 1 baton reserve. Sabine mocht deelnemen met haar 1 baton, 2 baton en met haar dance Twirl.

Na weken hard trainen was het dan eindelijk zo ver. Op dinsdag 16 april stapten de dames met hun coaches; Cobi, Annemarie, Marcel en bondscoach Bibi en supporters op het vliegtuig naar Italië. Na een dagje relaxen in de Italiaanse zon mochten de dames gaan stralen op de wedstrijdvloer. En hier hebben de meiden fantastische resultaten weten behalen; Kelly is 9e van Europa geworden met haar 2 baton. Sabine is 5e geworden met haar dance Twirl. En 2e geworden met haar 1 en 2 baton! 

Meer berichten