Foto:

Lintjesregen in Zwijndrecht

Op 26 april heeft burgemeester Robert Strijk in de Maranathakerk aan 11 inwoners van Zwijndrecht en 1 inwoner van Hendrik-Ido-Ambacht een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Het legioen der Gedecoreerden in Zwijndrecht is uitgebreid met 11 leden in de Orde van Oranje-Nassau en 1 ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Joseph Gerlacus Leonardus Maria de Kok - Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Jos de Kok is iemand die vanaf jongs af aan betrokken is geweest als vrijwilliger en in de loop der jaren veel heeft betekend voor verschillende verenigingen en stichtingen. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer SV Conventus, Scheidsrechtersvereniging Drechtsteden, Koninklijk Nederlands Korfbalverbond, het schoolkorfbaltoernooi Zwijndrecht, de werkgroep Sporthuldiging Zwijndrecht en Stichting Jongerenevenementen Zwijndrecht.

Klazina Feenstra-Kuipers

Vanaf 1973 is mevrouw Feenstra-Kuipers als vrijwilligster deel uit gaan maken van het Rode Kruis. Ze heeft zich in het bijzonder ingezet voor Welfare. Verder is zij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer Woonzorgcentrum De Lindonk en PCOB, afdeling Zwijndrecht.

Bastiaan Pieter Stellaard

De vrijwillige activiteiten van deze kandidaat vangen aan in 1997 bij het Wijkplatform Nederhoven Zwijndrecht, waar de heer Stellaard voorzitter/ vicevoorzitter is geweest tot 2011. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer De IJsvogel.

Huibert Cornelis van Loon

De vrijwillige activiteiten vangen aan in 1997 bij het Wijkplatform Nederhoven Zwijndrecht, waar de heer van Loon voorzitter/vicevoorzitter is geweest tot 2011. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer De IJsvogel.

Pieter Cornelis van Schelt

Vanaf 1975 heeft de heer van Schelt ongeveer 25 jaar lang jeugdsportkampen voor de KNVB georganiseerd. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer voetbalvereniging ZVV Pelikaan en Capital Sports/Fysiotherapie.

Aleid Jacob Moraal

In 1982 is de heer Moraal als organist aangesteld bij de Gereformeerde Bethelkerk Zwijndrecht. Vanaf 1996 is hij hoofd organist. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer woonzorgcentrum De Brouwershof, Swinhove Groep en Ambachtse Bedrijven/Werkvisie de Hoop.

Teuntje Jannie Schreuders-van Eeren

Naast haar drukke baan zet Leontien zich al 36 jaar in voor Stichting Trivire. Verder is zij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer de Beheergroep Kort Ambacht, de werkgroep Smiley en is zij al jarenlang mantelzorger.

Cornelis van Breugel

Ruim 20 jaar is de heer van Breugel actief bij De Develhofkerk. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer studievereniging Betonconstructies, Algemeen Verbond Bouwbedrijf Weterweggebied en stichting Vrienden van Hospice De Cirkel.

Johannes Koppelaar

De heer Koppelaar is vanaf 1973 tot medio 2008 zes keer een periode ouderling geweest (in totaal 16 jaar) voor de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt te Zwijndrecht. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer Teken- en schildervereniging Studio'76 en Drechtstedenkoor Praise Him.

Adriaan de Heer

Van 1983 tot 1996 heeft deze kandidaat het ambt van ouderling bekleed in het Wijkcentrum van de Hervormde Gemeente in Zwijndrecht. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer Stichting Behoud Grote Kerk Dordrecht en VVE Crescent aan de Maas.

Arie Joosse

Van 1975 tot in het begin van de jaren 90 heeft de heer Joosse bij Stichting Fundament, en haar rechtsvoorganger CCB, diverse functies bekleedt. Verder is hij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer Stichting De Wijngaard en Wijkplatform Walburg.

Susanna van der Ven-Ton (H.I.Ambacht )

Susanna van der Ven-Ton is voorgedragen door haar dochter. Voor haar dochter is de mantelzorg die mevrouw al meer dan 10 jaar aan haar 98 jarige schoonmoeder verleend een belangrijke reden geweest voor het indienen van het voorstel.Verder is zij als vrijwilliger actief (geweest) bij onder meer het Albert Schweitzer ziekenhuis de Hartstichting.

Meer berichten