Burgemeestrr Strijk met Yannick in Raadhuis Zwijndrecht. (FOTO: Henny van Rijn-van der Esch)
Burgemeestrr Strijk met Yannick in Raadhuis Zwijndrecht. (FOTO: Henny van Rijn-van der Esch) (Foto: Henny van Rijn-van der Esch)

Spreekbeurt over Koningsdag in het Duits

Koningsdag is een uitstekend thema voor een spreekbeurt op school, zo dacht de Yannick van Breugel. Deze 10-jarige Nederlandse jongen, met Zwijndrechtse ouders, is leerling van een basisschool in een kleine plaats in de omgeving van het Duitse Stuttgart.

Toen Yannick op school te horen kreeg dat hij spreekbeurt moest gaan houden, ging hij op zoek naar een geschikt onderwerp. Tijdens een weekje vakantie in Nederland vorige week werd het idee geboren, dat "Koningsdag" het spreekbeurtonderwerp moest worden. Een aanvullende logeerpartij bij familie in Zwijndrecht bracht de oplossing om de vakantie met het weekend te verlengen.

Voor Yannick werd het een onvergetelijke Koningsdag,want hij werd in het Raadhuis spontaan ontvangen door burgemeester Strijk, die hem zelfs uitnodigde eens op zijn stoel plaats te nemen. Het was het begin van een overweldigende dag, die Yannick intens beleefd heeft en waarover hij binnenkort op school - in het Duits - zeker uitgebreid zal vertellen. Onder meer de aubade, de kermis, de braderie en de optredens van Dansant, O&O Dance Crew en Showband Jong Holland zal hij in zijn spreekbeurt verwerken.

Meer berichten