Wethouder Tycho Jansen verrichtte de opening op 1 mei.
Wethouder Tycho Jansen verrichtte de opening op 1 mei. (Foto: )

Eerste Hulp Bij Kleine Letters in Het Badhuis

Het is een veelgehoord probleem bij een dagvaarding, een onterechte boete of bezwaarprocedure. De taal die gebruikt wordt, is zo ingewikkeld, dat je niet weet hoe je het aan moet pakken.

Zwijndrecht - Wat moet je doen met een brief die je niet begrijpt? Kent u uw rechten? Begrijpt u alle kleine lettertjes? Juist hiervoor is 'Eerste Hulp Bij Kleine Letters' in het leven geroepen. Deze nieuwe service wordt aangeboden door Schuldhulpmaatje Zwijndrecht in samenwerking met Het Badhuis.

Wethouder Tycho Jansen (Financiën en Armoedebestrijding) heeft op 1 mei om 10.00 uur de feestelijke opening verricht met het aansnijden van een taart. "Een service die voorkomt dat burgers in grotere problemen komen, fijn dat dit met vrijwilligers kan worden gerealiseerd. Voor de gemeente zou dit te kostbaar kunnen zijn", aldus Tycho Jansen. Tegelijk met 'Eerste Hulp bij Kleine Letters', vindt er in Het Badhuis een spreekuur plaats waar u terecht kunt met al uw digitale vragen.

Wie daar behoefte aan heeft kan voor dit soort zaken of voor problemen op woensdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen in Het Badhuis aan de Prins Hendrikstraat 2 te Zwijndrecht.

Meer berichten