Teamfoto Pelikaan 1. (FOTO: Peter van der Waal)
Teamfoto Pelikaan 1. (FOTO: Peter van der Waal) (Foto: Peter van der Waal)

Pelikaan 1 boekt benauwde uitzege

Dit seizoen heeft Pelikaan nogal moeite om uitwedstrijden te winnen, voor deze wedstrijd waren dat er nog maar drie, maar afgelopen weekend kon er in deze belangrijke fase van de competitie een vierde aan toegevoegd worden.

Zwijndrecht - De overwinning tegen Noad ’32 uit Wijk en Aalburg kwam met de nodige moeite tot stand ondanks een vroege goal van Pelikaan. In de tweede minuut werd Jelle Dekker de diepte ingestuurd. Nadat hij in de punt van de zestien door de keeper geraakt werd, werd er een strafschop toegewezen welke werd benut door Ruben de Raad. Vijf minuten later was het weer gelijk. Maar de gekke tien minuten waren nog niet voorbij want in minuut negen stond het alweer 1-2 dankzij een goal van Jelle Dekker. Pelikaan kreeg de kansen om een grotere voorsprong te nemen maar de precisie ontbrak. Een aantal onzekerheden en minder scherp verdedigen in de Pelikaan-achterhoede leidde na een half uur spelen de 2-2 in, dit was tevens de ruststand.

Noad ’32 voelde dat er wat te halen viel en ging fanatiek van start in de tweede helft en creëerden meerdere kansen, maar wisten deze niet te benutten. De krachten van Noad '32 werden langzamerhand minder en trainer Driss El Akchaoui had dat goed gezien want hij bracht twee verse krachten binnen de lijnen waardoor Pelikaan weer de overhand kreeg. Vijf minuten na de twee wissels kwam Pelikaan met een snelle aanval gevaarlijk door. Ruben de Raad kreeg na een lange rush naar het vijandelijke doel de kans om af te drukken maar hij legde de bal af in plaats van zelf te schieten. Hetzelfde gebeurde nog eens vijf minuten later. Nu was het Jelle Dekker die na balverlies van Noad ’32 op het middenveld de diepte werd ingestuurd maar ook hij legde de bal af waar hij zelf ook had kunnen schieten. Toen braken de vijf minuten aan van Jesper Nossent. Vanuit het achterveld was er een prima pass op de ingevallen Mitchel Kroos. Die leverde aan de rechterkant een prima voorzet af in de “zestien” waar Jesper Nossent stond die vallend de bal achter de geslagen keeper kopte, stand: 2-3. Kort daarna weer een hoofdrol voor Jesper Nossent. Met een goede actie zette hij een paar Noad ’32-verdedigers op het verkeerde been en stoomde richting de keeper van de tegenstander. Hij gaf een lob over de keeper heen maar deze ging net naast. Een paar minuten probeerde hij opnieuw de keeper te verschalken met een lob maar die eindigde in de handen van de doelman. Noad ’32 probeerde het nog wel maar de ploeg kon geen vuist meer maken en zo haalde Pelikaan vrijwel moeiteloos het eindsignaal met een 2-3 zege.

Meer berichten