De Zwerver-speler Tom van der Linden
De Zwerver-speler Tom van der Linden (Foto: Maarten de Pater)

Groote Lindt haakt definitief af

Groote Lindt kan de titel in de derde klasse C definitief vergeten. De ploeg van trainer Serge van den Hurk zette een matige serie wedstrijden voort met een 2-4 nederlaag in het thuisduel met De Zwerver.

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - Op het verlies viel amper iets af te dingen. De thuisploeg miste de overtuiging en de samenhang om het de titelrivaal uit Kinderdijk echt moeilijk te maken. Door het verlies is de achterstand op lijstaanvoerder Arkel opgelopen tot een onoverbrugbaar gat. Een zure constatering omdat De Lindt nog maar twee weken geleden zijn kampioenskansen in eigen hand had.

In de openingsfase tegen De Zwerver zag het er nog enigszins rooskleurig uit voor de Van den Hurk-elf. Middenvelder Nasir El Arbaoui bediende spits Michael Slingerland met een fraaie steekpass. De goalgetter wist wel raad met het buitenkansje en schoof de bal tegen de touwen. Twee minuten later lag de 1-1 alweer achter doelman Raymond Klootwijk. Het was Guido Luiten die De Zwerver het juichmoment offreerde. Diens ploeggenoot Jort van Meerkerk zorgde in de 26e minuut voor de 1-2, waarna Michael Slingerland op slag voor rust vanaf elf meter de 2-2 aantekende. In de tussentijd én het eerste kwartier na rust kreeg De Zwerver legio kansen om Groote Lindt op een onoverkomelijke achterstand te zetten. Dat Van den Hurk Kevin van Pelt uit het veld haalde en middenveldbrein El Arbaoui naast Slingerland in de aanval posteerde, speelde de Kinderdijkers in de kaart. De creatieve angel was nu verdwenen bij de Zwijndrechters, zodat de druk op de defensie kon worden opgevoerd. Juist achterin maakte Groote Lindt een allesbehalve solide en zelfs wat paniekerige indruk. Het waren Tom van der Linden (hij schoot raak van elf meter nadat Jasper de Heer tegenstander Guido Luiten naar de grond had getrokken) en Lucas Adelino (een intikker na een hoekschop) die in respectievelijk de 76e en 84e minuut het pleit definitief beslechten. Tot overmaat van 'Zwijndrechtse' ramp haalde Marc Gorges het eind van het duel niet. Hij moest met rood inrukken.

Groote Lindt's promotiekansen zijn nog niet helemaal verkeken. De ploeg heeft nog een kans als het als derde eindigt en daarmee SVW voor blijft op de ranglijst. In dat geval zou men nog in aanmerking kunnen komen voor deelname aan de nacompetitie. De Zwijndrechters spelen de komende weken nog tegen: Hardinxveld (thuis op 11 mei), Alblasserdam (uit op 18 mei) en IFC (thuis op 25 mei). .

Meer berichten