(FOTO:  Rijk Baijens)
(FOTO: Rijk Baijens) (Foto: )

Gelijkspel maakt de eindsprint spannend

Door Arnold Klein

Een gelijkspel was een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld, maar de vraag achteraf is of de Vogels blij moesten zijn met dit punt. De komende twee wedstrijden in de strijd om directe handhaving zal dit duidelijk gaan worden. VVGZ was vooral in de eerste helft de bovenliggende partij, terwijl in de tweede helft de rollen omgedraaid waren. Zo werd het uiteindelijk 1-1 en zagen de Vogels concurrent GRC'14 tot op 2 punten naderen met nog 2 wedstrijden te gaan.

De Vogels startten in dezelfde opstelling als in de laatste wedstrijd tegen Heerjansdam. Breukhoven en Deetman waren weer fit na hun blessures en begonnen op de bank. De Vogels begonnen de wedstrijd goed op het Noordpark en al snel was duidelijk dat ook de Dordtenaren het seizoen goed willen afsluiten met een prijs (periodetitel). De eerste kans voor VVGZ was gelijk raak. In de 13e minuut werd Mike Zagwijn, gekozen tot man of the match, diep gestuurd en vanaf de achterlijn leverde de linkspoot een perfecte voorzet af. Koen Kuipers koos slim positie en de spits kon de bal in de verre hoek binnen koppen. De Vogels bleven ook na de voorsprong de gevaarlijkste ploeg, terwijl Oranje Wit meer balbezit had. Door het goede verdedigen aan Zwijndrechtse zijde, konden de Dordtenaren echter nauwelijks kansen creëren. Eigenlijk hadden de Vogels in deze eerste helft een tweede treffer kunnen en moeten maken. Met name Danilo Alkema was een ware plaaggeest voor de Oranjehemden. In de 25e minuut slalomde hij door de verdediging van Oranje Wit en legde de bal af op Afras. Zijn inzet was echter te zacht en recht op de keeper. Bijna kreeg Oranje Wit een treffer cadeau toen Tucci iets te nonchalant uitverdedigde, maar gelukkig voor de Vogels liep dit goed af. Kort hierop kreeg Kuipers nog een schietkans vanaf een meter of 16, maar zijn schot ging ver naast. Kort voor rust nog een vrije trap op een gevaarlijke positie, maar helaas zat specialist Breukhoven op de bank. Mark Zwang mocht ditmaal aanleggen en zijn inzet ging via de keeper over. Zo gingen de hardwerkende Vogels rusten met een 1-0 voorsprong, werd verdedigend nauwelijks iets weggegeven en waren er mogelijkheden voor een grotere voorsprong.

Na rust bleek dat Oranje Wit wel degelijk het seizoen goed af wil sluiten, ondanks het feit dat 9 van de basisspelers van afgelopen zaterdag de club zullen verlaten. Met spits Perrier als grote aanjager, gingen de Dordtenaren nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De Vogels kwamen onder druk te staan en bij balbezit werd te snel balverlies geleden om onder deze druk uit te komen. Wel viel nog een kans voor de Vogels te noteren. In de 57e minuut kopte Mark Zwang naast uit een vrije trap. Inmiddels was Jaap Swank in de ploeg gekomen voor Afras. Vijf minuten later viel dan toch de gelijkmaker. Roodhorst wilde Van der Spek aanspelen, maar Adelino kon de bal onderscheppen. De verdediger van Oranje Wit stoomde op, passeerde Roodhorst en leverde een pass af op Mike Langerak. Laatstgenoemde bleef koel voor doelman Kloosterman en schoot de gelijkmaker binnen. In de tweede helft waren de aanvallers van VVGZ nauwelijks aanspeelbaar en waren de ruimtes tussen de verdediging en aanval te groot. Hierdoor konden de backs van Oranje Wit, Brand en Adelino, naar hartenlust aanvallen en hadden de Vogels moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 70e minuut kwamen de Vogels bijna op voorsprong, toen Roodhorst van 20 meter verwoestend uithaalde. Zijn schot kon echter uit de bovenhoek worden getikt door de keeper van Oranje Wit. Zeven minuten voor tijd, speelde dezelfde Roodhorst te zacht terug op Kloosterman. Spits Perrier kon de bal onderscheppen, maar dankzij goed verdedigen van Mark Zwang, kon een tegentreffer worden voorkomen.

Zo bleef het 1-1 en dat was een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Concurrent GRC'14 wist met 0-3 te winnen van Almkerk en het is ongekend spannend in de eerste klasse C. Sportlust'46 is afgelopen zaterdag kampioen geworden. Sliedrecht eindigt op de 2e plaats en is zeker van nacompetitie en de overige twaalf ploegen strijden nog ergens om. De Vogels spelen op 18 mei de belangrijke thuiswedstrijd tegen Almkerk, dat ook nog niet veilig is. Op 25 mei staat de uitwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden