(FOTO:  Kees Streefkerk / sv Conventus)
(FOTO: Kees Streefkerk / sv Conventus) (Foto: )

Korfballers missen de scherpte voor zege

Zwijndrecht - De korfballers van sv Conventus hebben zaterdagavond de tweede wedstrijd van het veldseizoen zonder overwinning af moeten sluiten. Het team speelde geen slechte wedstrijd, maar miste de scherpte in de schoten die tegenstander en koploper in het kampioenschap Fortisimo wel had.
Conventus kwam niet optimaal uit de startblokken en zag de achterstand al snel oplopen naar 1-5, voordat het team langzaam meer in de wedstrijd kwam en het verschil constant op vier tot vijf doelpunten wist te houden. Met een eindsprint aan het eind van de eerste helft slaagde het team er zelfs in om het gat tot 8-11 te dichten.

Mede dankzij diverse wissels in de tweede helft slaagde Conventus er lange tijd in om het onderlinge verschil stabiel te houden. Het team miste de scherpte in de schoten die noodzakelijk was om dichterbij de tegenstander te komen. Aan de zijde van Fortisimo leverden drie spelers wel telkens zeer zuivere schoten, met als gevolg dat het verschil uiteindelijk weer verder opliep. Op het moment dat de scheidsrechter de wedstrijd affloot stond er dan ook een 15-22 nederlaag op het scorebord.

Meer berichten