Luuk van der Pol: aanjager en captain van Conventus.
Luuk van der Pol: aanjager en captain van Conventus. (Foto: John de Pater)

Luuk van der Pol: aanjager Conventus

Op zijn 18e was Luuk van der Pol al aanvoerder van het eerste korfbalteam van Conventus. Nu, een jaar later, geldt hij meer dan ooit als een dragende speler binnen de selectie van trainer Benno Snaphaan.

Door Jan J. Timmer

Zwijndrecht - Van der Pol is zo'n type van 'nooit opgeven en altijd doorgaan'. "Zo zit ik nu eenmaal in elkaar", glimlacht de jonge Zwijndechter. "En dát is misschien wel de belangrijkste reden waarom coaches in mij een aanvoerder zien. In het begin voelde ik die band soms in figuurlijk zin knellen, omdat het nieuw voor me was. Inmiddels ben ik er aan gewend. Er veranderde uiteindelijk niets door. Ik was altijd al een korfballer die graag anderen bij de hand neemt."

Met Conventus komt Luuk van der Pol zowel in de veld- als de zaalcompetitie uit in de eerde klasse. Mogelijke ambities om boven dat niveau uit te stijgen werden al vroeg in het seizoen gefrustreerd door een dubbele valse start. "We begonnen wat onwennig en verloren al snel punten", vertelt hij. "Onlogisch was dat niet omdat Benno ons een ander type korfbal wil laten spelen dat we de laatste jaren gewend waren. Gaandeweg het seizoen zag je ons sterker worden. Probleem alleen was en is dat we in de afronding soms nog de overtuiging en de scherpte missen. Ook daar is een verklaring voor. We spelen heel snel en met veel dynamiek en daardoor lopen we onszelf nog wel eens voorbij. Die haast zorgt ervoor dat we soms vier vijf pogingen nodig hebben om tot een score te komen. Dat moet en kan beter. Gelukkig zijn dat soort dingen goed trainbaar. We werken er dan ook hard aan."

Luuk van der Pol - sinds zijn 4e actief bij de korfbaltak van Conventus en afkomstig uit een echt korfbalgezin - hoopt dat zijn team komend seizoen stappen gaat zetten richting de top van de derde klasse. "Doel moet de top 3 zijn", vindt hij. "We hebben er de spelers voor en we wíllen allemaal vooruit. In de persoon van Benno Snaphaan hebben we een trainer/coach die dat proces uitstekend kan begeleiden. Komt helemaal goed dus met Conventus!"

Bij Conventus 'dromen' ze van de terugkeer van Luuk van der Pol's oudere broer Jeroen, maar of een rentree er al op korte termijn inzit is zeer twijfelachtig. "Jeroen speelt nu bij Vlaardingen in de eerste klasse en heeft het daar prima naar de zin", weet Luuk. "Natuurlijk lijkt het me geweldig als hij weer bij Conventus gaat spelen en ik met hem in één team zou komen te staan, maar ik die het de eerstkomende tijd niet gebeuren. Zo realistisch moet je ook zijn."

Meer berichten