Foto:

VVGZ in zwaar weer

In de tombola voor het ontlopen van de 12e plek in 1C deden de Vogels hele slechte zaken. Door het verlies tegen Almkerk en de winst van GRC tegen WNC moeten de Vogels volgende week winnen bij het sterke Sliedrecht. Maar dan moeten de rest van de uitslagen ook gunstig zijn. Geen gemakkelijke opgave dus voor de Vogels maar ook niet onmogelijk.

Tegen Almkerk speelde Deetman voor de geschorste Roodhorst en van Dongen vanaf links. Het was al snel duidelijk dat de gasten voor een punt naar de Noord waren gekomen. Het trok zich met een versterkte defensie geheel terug op eigen helft, loerend op de counter.
VVGZ mocht de bal hebben maar kon geen bres slaan in de sterke defensie van Almkerk. En het werd nog moeilijker toen na zestien minuten de gasten op voorsprong kwamen. Balverlies van de Vogels en een snelle aanval over rechts waarbij Zagwijn niet kon voorkomen dat zijn opponent de bal in de lange hoek schoot.
Daarna hetzelfde beeld: VVGZ dat aanviel, vroeg druk probeerde te zetten maar daar gaandeweg de 1e helft steeds meer moeite mee kreeg omdat de veldbezetting niet altijd klopte. Almkerk kon rustig leunen, voetbalde zich regelmatig gemakkelijk onder de druk uit en was in de 27e minuut dichtbij de 0-2 maar Deetman bezwoer het gevaar.
Eén goede kans was te noteren voor de Vogels toen in de overvolle zestien Kuipers werd vrij gespeeld door Alkema maar hij stuitte op de goalie. Daarnaast veel corners en vrije trappen maar het werd snel duidelijk dat er door de lucht niets te halen viel tegen dit fysieke sterk Almkerk.

Na rust Los voor Zagwijn en wederom een aanvallend VVGZ dat nu een paar goed door kwam. Vooral over rechts liet v.d. Spek een paar maal zijn kwaliteiten zien maar in de zestien waren de Vogels kansloos. Alleen Alkema kon met zijn dribbels regelmatig gevaarlijk zijn maar kwam ook niet in de buurt van het vijandelijke doel. Na een voorzet van Kuipers, die na ruim een uur werd gewisseld voor Jaap Swank, was v.d.Spek bij de tweede paal dicht bij een doelpunt. Daarna een schietkans voor Alkema en een kopbal van Kuyucu maar elke keer stond de goalie op de goede plek. In blessuretijd waren de Vogels het dichtst bij de gelijkmaker. Een vrije trap van specialist Breukhoven werd echter fraai uit de kruising getikt door de sterke goalie. Uit de daaropvolgende corner ging ook keeper Kloosterman mee naar voren maar Almkerk kon het gevaar bezweren en bij de tegenaanval kon Almkerk in het lege doel schuiven en de eindstand op 0-2 bepalen.
 

Meer berichten