team foto Pelikaan 1
team foto Pelikaan 1 (Foto: Peter van der Waal)

Een knappe overwinning van Pelikaan 1

Opnieuw een proeve van bekwaamheid voor Pelikaan. Het altijd lastige Roda Boys Bommelerwaard was de tegenstander op het Pelidome. Beide ploegen begonnen vol overgave aan de wedstrijd, hoog tempo en afwisselend van het ene doel naar het andere zonder echt grote kansen te creëren. Maar de eerste de beste mogelijkheid was voor Pelikaan. En ook gelijk een doelpunt. Na een breed opgezette aanval kwam de bal voor de voeten van Adilson Dias de Barros die de bal voor het doel gooide waar deze uiteindelijk voor de voeten van Rowdy Nossent kwam. Wat volgde was een heel prettige uithaal op de rand van de “zestien” die kansloos voor de keeper van Roda Boys tegen het net plofte, een schitterende goal na een evenzo mooie aanval. Opnieuw Rowdy Nossent kreeg na 25 minuten een kans om de score te verdubbelen. Een dieptepass van Jordy van Buren stuurde Rowdy Nossent richting het vijandelijke doel en aangekomen enigszins schuin voor het doel probeerde hij de keeper te verschalken met een lob maar helaas ging deze voorlangs.

Waar de eerste helft Pelikaan een licht overwicht had was het Roda Boys dat de tweede helft wat sterker begon maar niet nadat Adilson Dias de Barros zijn individuele actie besloot met een keihard schot dat net over ging. Afgezien van een paar kleine mogelijkheden van Roda Boys in de eerste helft kregen zij de eerste grote kans pas na 52 minuten. Een goed opgezette aanval eindigde met een intikker vlak voor Pelikaan-keeper Jeroen de Veij maar deze stond goed opgesteld en keerde de inzet. Langzamerhand nam Pelikaan het initiatief weer over want na één uur spelen kregen de Peli’s twee kansen achter elkaar. Eerst de ingevallen Jelle Dekker die een halve omhaal produceerde vanaf de rand van het strafschopgebied maar deze ging naast. Kort daarna was het weer de goed spelende Adilson Dias de Barros die werd vrijgespeeld en op het vijandelijke doel afging. Aangekomen op een meter van de achterlijn plaatste hij een hard schot wat via de handen van de keeper en de lat over het doel ging. Een kwartier later nog een gevaarlijk moment voor het Roda Boys-doel. Een scherp aangesneden vrije trap van Jeffrey Nossent werd door Ruben de Raad op doel gekopt maar het leder belandde op de lat en stuitte zo weer terug in het veld. Dan eindelijk de beslissing op zo’n tien minuten van het eind. Een slimme pass van een andere invaller Thomas de Boer op de vrijstaande Jelle Dekker bracht hem op een meter of 25 van het doel en met een prachtige lob over de uitlopende keeper zette hij de eindstand van 2-0 op het scorebord.

Voor de neutrale toeschouwer was het geen onaardige wedstrijd om te zien, maar meer om de strijdlust dan om het goede voetbal alhoewel de intenties er wel waren. Pelikaan verdiende de overwinning alleen al op basis van de kansen die het zelf afdwong. Het team stond goed zoals men dat in voetbaljargon zegt. Hoe nu verder? Met nog één wedstrijd te gaan is Pelikaan afhankelijk van zowel Nivo Sparta als Papendrecht. Een kampioenschap is alleen mogelijk als genoemde ploegen hun laatste wedstrijd verliezen en Pelikaan wint bij het stugge Woudrichem. Bij elk ander resultaat blijft de na-competitie over.

Meer berichten