Burgemeester Robert Strijk reikte de onderscheiding uit aan het bestuur van de vereniging.
Burgemeester Robert Strijk reikte de onderscheiding uit aan het bestuur van de vereniging. (Foto: )

Koninklijke Erepenning voor gymvereniging O&O

Zaterdag 18 mei heeft Gymnastiekvereniging O&O ter ere van het 100-jarig bestaan van de vereniging de Koninklijke Erepenning ontvangen. Burgemeester Robert Strijk reikte de onderscheiding uit aan het bestuur van de vereniging.

Zwijndrecht - O&O is de eerste vereniging in Zwijndrecht, die de Koninklijke Erepenning ontvangt, sinds de invoering van de eervolle onderscheiding in 1980. Burgemeester Strijk reikte de Erepenning uit tijdens een feestelijke receptie van de vereniging in de turnhal aan de Uilenvliet in Zwijndrecht: "Wat begon als een groep jongemannen die in een weiland begonnen met turnen, is uitgegroeid in een grote, florerende vereniging met meer dan 1000 leden. O&O is al honderd jaar van zeer groot belang en van grote waarde voor de samenleving in Zwijndrecht is. De club is ook een schoolvoorbeeld van een vereniging die midden in de samenleving staat en haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt."

Voorafgaand aan de uitreiking was er een paneldiscussie, waarbij wethouder Jolanda de Witte (Sport) een ludiek, symbolisch cadeau overhandigde: een zogenoemde 'felicitatietegel' ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan en als blijk van waardering voor de grote inzet van de vereniging voor Zwijndrecht

Meer berichten