Gymnasiumbrugklasleerlingen Michiel (l) en Wouter (r) behoren bij de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe tot de beste 200 leerlingen van Nederland.
Gymnasiumbrugklasleerlingen Michiel (l) en Wouter (r) behoren bij de wereldwijde wiskundewedstrijd W4Kangoeroe tot de beste 200 leerlingen van Nederland. (Foto: )

DevelsteinCollege in top-5 W4Kangoeroe

Elk jaar in maart doet het DevelsteinCollege mee aan de W4Kangoeroe, de Wereldwijde Wiskunde Wedstrijd die jaarlijks in ruim zeventig landen wordt gehouden en waar wereldwijd 6,5 miljoen leerlingen aan deelnemen.

Zwijndrecht - Naast individuele prijzen voor leerlingen, worden ook complete afdelingen van scholen beloond. Dit jaar behoort het tweede leerjaar van vmbo-t van het DevelsteinCollege tot de Top 5 van Nederland. De school ontving hiervoor een officieel certificaat van Stichting Kangoeroe.

Maar liefst 361 leerlingen van de school namen deel aan de Kangoeroe Wedstrijd. Naast de vmbo-t2 afdeling (mavo) vielen ook individuele leerlingen in de prijzen. Michiel en Wouter uit de gymnasiumbrugklas scoorden dusdanig hoog, dat zij door zijn naar de Junior Wiskunde Olympiade die 28 september wordt gehouden voor de 200 beste onderbouwleerlingen uit havo en vwo van Nederland.
Jaren geleden ontwikkelde de wiskundesectie van het DevelsteinCollege een eigen rekenmethode ter voorbereiding op het verplichte rekenexamen en al vanaf de brugklas biedt de school leerlingen die moeite hebben met het vak extra begeleiding tot specifieke hulp voor leerlingen met dyscalculie.

Meer berichten