Mathijn Valster: klaar om Heerjansdam weer te dienen
Mathijn Valster: klaar om Heerjansdam weer te dienen (Foto: John de Pater)

Mathijn Valster komt er weer aan!

Zeven maanden lang moest Mathijn Valster toekijken hoe Heerjansdam zich een weg baande door de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Maar nu is de 24-jarige linkerspits terug. Precies op tijd om met Heerjansdam aan het nacompetitieavontuur te beginnen?

Door Jan J. Timmer

Heerjansdam - "Dat zou nog wel eens te vroeg kunnen zijn waar het mijn volledige inzetbaarheid betreft", houdt Valster een slag om de arm. "Ik heb onlangs mijn eerste speelminuten gemaakt en het lijkt me handig om dat verder rustig op te bouwen. Door veel te oefenen en op te trekken met de hersteltrainer van Heerjansdam, ben ik conditioneel weer aardig op niveau, maar dat is iets heel anders dan over wedstrijdritme beschikken. Dat moet je toch langzaam opbouwen. Hoe dan ook: ik ben in ieder geval enorm blij dat ik weer op het veld sta."
In oktober raakte Mathijn Valster geblesseerd. "Ik wilde wegdraaien bij mijn verdediger maar mijn voet bleek ik niet weg te kunnen draaien uit het kunstgras. Dat leverde hevige kniepijn op. In het ziekenhuis heb ik een MRI-scan laten maken, maar dat leverde geen afwijkend beeld op van hoe de situatie normaal zou moeten zijn. Korte tijd later besloot ik weer te gaan trainen en daar liep het meteen mis: mijn buitenste meniscus scheurde af. Na een paar weken volgde een operatie. Die bleek complicaties met zich mee te brengen in de vorm van een ontsteking. In die periode heb ik wel eens gewanhoopt of ik ooit weer aan voetbal toe zou komen. Gelukkig mag ik nu concluderen dat alles het weer doet. Een hele opluchting."
De voorbije maanden zag Valster Heerjansdam voortdurend in de subtop van zijn eerste klasse-afdeling aan het werk en maakte hij mee hoe trainer Patrick Kok onlangs ontslagen werd. "Persoonlijk denk ik dat dat niet nodig was geweest. De relatie tussen trainer en groep verliep wat moeizaam, maar om dan vier wedstrijden voor het einde afscheid te nemen... Dat verdiende Patrick niet. Na zijn afscheid zijn we ook niet beter gaan draaien. Het was goed geweest als we ook als spelersgroep goed in de spiegel hadden gekeken."

Mathjn Vaster speelt ook komend seizoen voor Heerjansdam. "Een logische keuze omdat ik de club graag wil laten zien waar ik toe in staat ben op het veld. Dat is er dit jaar niet van gekomen." Een en ander gaat gebeuren onder de nieuwe trainer Ron Timmers. "Ik hoor veel goede berichten over hem", aldus de bij BVV Barendrecht opgeleide aanvaller. "Belangrijk is dat de coach de honderd procent beleving terugbrengt in het team In dat geval gaan we een mooi seizoen beleven"

Meer berichten