Marjan van Breugel viert dit jaar het 10-jarig bestaan van haar atelier.
Marjan van Breugel viert dit jaar het 10-jarig bestaan van haar atelier. (Foto: )

Atelier Marjan van Breugel 10 jaar

Voorjaar 2009, de crisis woedt volop en toch besluit Marjan van Breugel de stoute schoenen aan te trekken en te starten met haar Atelier waar in eerste instantie alleen kinderen teken- en schilderles krijgen.

Zwijndrecht - Haar baan als docent op het Albeda College halveert zij, omdat ze in deze grote organisatie door de enorme administratieve druk niet op haar manier kan lesgeven en met leerlingen om kan gaan. Nu tien jaar later blijkt dat een goed besluit te zijn geweest. Wat klein is begonnen is uitgegroeid tot een begrip in Zwijndrecht en omstreken. In het atelier zijn teken- en schilderlessen voor volwassenen, tieners en creatieve kunstlessen vanaf 5 jaar te volgen. Marjan volgt haar passie en vindt het fantastisch om, met zo min mogelijk administratieve rompslomp, les te geven in het Atelier. Daarnaast schildert, tekent zij en maakt naast stopmotion filmpjes ook driedimensionaal werk. Verder geeft Marjan ook wekelijks les aan hoogbegaafde kinderen in het bijzonder onderwijs en werkt zij op allerlei scholen in de regio als docent voor Hi5 en als cultuur coördinator en trainer voor het Servicebureau Onderwijs& Cultuur.

Vanaf juni tot half november is buiten op het landgoed "Het Buitenland" van Bergarde Galleries de expositie Playground, met een werk van Marjan en haar broer Jan Willem te zien.

Meer berichten