(FOTO: Jan Boom)
(FOTO: Jan Boom) (Foto: )

Mooie zege Vogels bij Sliedrecht

Door Jan Boom

Een prima reeks van 10 uit 5 was voor het team van Versteeg en Scheurwater niet genoeg om de gevreesde nacompetitie te ontlopen. Zelf winnen bij Sliedrecht was prachtig maar toen gedurende de 2e helft de ruime voorsprong van zowel GRC als SVL bekend werd, was de aanvankelijke euforie snel weggeëbd. Dus nacompetitie en dan zal de komende weken drie keer gewonnen moeten worden om ook volgend seizoen in de 1e klas uit te kunnen komen.

De zege bij nummer 2 Sliedrecht was knap. Met een uitgekiende strategie waarbij Sliedrecht de bal mocht hebben en de Vogels naar hartenlust konden counteren, kwamen de Vogels al snel op voorsprong door een mooie goal van één van de uitblinkers, Oberson v.d. Spek die een geweldige diepe bal van v. Dongen rustig afrondde. De Vogels waren daarna dicht bij de 0-2 maar een spijkerharde inzet van v.d. Spek spatte uiteen op de lat en een doelpunt van Zwang uit de rebound van een vrije trap werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Sliedrecht kwam tot geen enkele uitgespeelde kans en bij rust was de voorsprong voor de Vogels niet in gevaar gekomen.
Na rust drong Sliedrecht weer aan en was er vaak sprake van een echte omsingeling, maar de Vogels gaven geen krimp. En ook kansen voor VVGZ want via Alkema en v.d. Spek kwamen de Vogels er soms snel uit, maar tot een verruiming van de voorsprong leidde het niet. Zagwijn was tot twee keer toe gevaarlijk met het hoofd uit standaardsituaties maar het bleef 0-1. Sliedrecht was in de slotfase nog dichtbij de gelijkmaker maar de Vogels bleven onder aanvoering van de ijzersterk spelende libero Tucci overeind.

De teleurstelling was natuurlijk erg groot toen de einduitslagen bekend werden. Met 34 punten, een aantal waar je in elke andere willekeurige afdeling op een 7e of 8e plek staat, zijn de Vogels veroordeeld tot de tombola van de nacompetitie. Dat was voor zowel spelers, staf en supporters natuurlijk wel even slikken, maar de teleurstelling moet plaats maken voor trots. De Vogels hebben een prima reeks achter de rug en als de Vogels met dezelfde verbetenheid zoals tegen Sliedrecht spelen, moet VVGZ ver kunnen komen in deze nacompetitie.

A.s. zaterdag beginnen de Vogels de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Arnemuiden. Bij winst een uitwedstrijd bij de winnaar van NSVV - Altena. Daarna de finale op neutraal terrein waarbij Papendrecht of de Pelies de tegenstander zouden kunnen zijn.

Meer berichten