De leden van de club bridgen op donderdagavond in Wijkcentrum Kubiek in de Zwaluwstraat in Zwijndrecht.
De leden van de club bridgen op donderdagavond in Wijkcentrum Kubiek in de Zwaluwstraat in Zwijndrecht. (Foto: )

Bridgeclub'85 gaat door in de zomer

In Zwijndrecht zijn verschillende bridgeclubs actief. Een ervan is Bridgeclub '85. De uit Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht afkomstige leden spelen vooral een recreatieve competitie. Deze zomer houdt de club drie maal een Zomeravondbridge. Op 13 juni, 11 juli en 8 augustus zijn leden en niet-leden welkom.

Door Trudy Wehrmeijer

ZWIJNDRECHT – Bridgeclub '85 is – zoals de naam al doet vermoeden – opgericht in 1985 naar aanleiding van een bridgecursus op televisie. De leden van de club bridgen op donderdagavond in Wijkcentrum Kubiek in de Zwaluwstraat in Zwijndrecht.

Voorzitter Jaak Jans en secretaris Nol Bravenboer leggen uit dat bij de zo'n 32 leden tellende club gezelligheid belangrijker is dan het wedstrijdelement. "We spelen altijd van 19.15 tot 22.30 uur. Na afloop is het de gewoonte om nog gezellig wat met elkaar te drinken. Hoewel niet altijd alle leden aanwezig kunnen zijn, lukt het ons met invallers altijd wel om de tafels vol te krijgen en een aantal spellen te spelen". De leden spelen tijdens het seizoen een interne competitie en voor de bridgeclub eindigen de wekelijkse bridge-avonden eind mei. Maar om het spel niet helemaal stil te leggen organiseert de Bridgeclub deze zomer drie maal een voor alle bridgers toegankelijke Zomeravondbridge. Jans en Bravenboer zeggen er eerlijk bij zo ook te hopen thuisbridgers over de streep te trekken. "We hebben in ieder geval dankzij sponsoring door George Rensen van Rensen/Driessen mooie prijzen", zo moedigen zij alvast aan. Op de donderdagavonden 13 juni, 11 juli en 8 augustus staan zij klaar om iedereen die van het bridgespel houdt, een gezellige avond te bezorgen.

"Het recreatieve element is voor ons belangrijk maar tegelijkertijd weten we dat de mensen geboeid raken door het spel en telt voor hen toch ook de uitslag mee. De aard van het spel is immers om te willen winnen". Beiden karakteriseren de wekelijkse bridgeavond als 'een gezellige en vaak spannende avond uit'. "Het spel is immers altijd anders. Zelfs een ervaren bridger kijkt over mogelijkheden heen. Dat maakt het spel leuk en uitdagend. Bovendien levert het veel sociale contacten op". Nieuwe leden zijn dan meer dan welkom, ook als ze alleen komen. "Wij doen ons best om alleen-komers als bridgepartners te koppelen en dan bridgen ze gezellig mee", zeggen de mannen. Ze voegen er wel aan toe, dat het bij bridgen belangrijk is dat de bridgepartners elkaar begrijpen en op een zelfde spelniveau spelen. "Bridgen is een moeilijk spel maar je kunt het ook op beginnersniveau spelen. En wie eenmaal de beginselen van het spel heeft leren kennen, wil daarna vaak zoveel mogelijk spelen".

Meedoen aan het Zomeravondbridge in Wijkcentrum Kubiek kost 2,50 euro per persoon. Van te voren aanmelden kan bij Nol Bravenboer, telefoon 078-6121135 of per mail aan Nobr@planet.nl. De nieuwe competitie van Bridgeclub '85 start op 5 september.

Meer berichten